onsdag, februari 16, 2011

Ågren

Something you regret

Vad är det nu man brukar säga? Jag ångrar inget för man lär av sina misstag och allt som hänt har gjort mig till den jag är och allt det där. Man brukar säga det för att det är sant.
Men ändå. Klart det finns saker man ångrar. Ord som vore bättre osagda och handlingar som vore bättre ogjorda. Små korn av skam som ligger och gnager i bakhuvudet och som hoppar fram och påminner en när man minst önskar det. De där småsakerna som inte förändrat mig i grunden, som inte lärt mig något om livet, som bara stör.

Men hur vet man skillnaden? Vilka påminnelser är det man behöver och vilka skulle man klara sig utan? Så länge jag inte vet det väljer jag nog att ångra inget. Och fortsätter göra misstag att lära mig av.

Detta är en del av blogguppmaningen trettio dagar.

Inga kommentarer: