lördag, april 28, 2012

Bästa poddradion på svenska just nu

Jag har i veckan lyssnat på ohemult mycket poddradio. En hel del Filip & Fredrik, alla avsnitt hittills av Strömstedt & Berg och de oväntat lågmälda och personliga Luuk & Lokko. Men det som grep mig allra starkast var Kristoffer Triumfs intervjuserie Värvet.

Kristoffer Triumf, som jag om jag hade en något vulgärare läggning kanske skulle kalla för "mediaman", har timslånga samtal med människor som jobbar i nöjesbranschen om uppväxt, angst och bekräftelsebehov. Bland annat. Den första intervjun jag hörde var den med komikern Kristoffer Appelquist och den knockade mig fullständigt. Han framstår som nästan aggressivt uppriktig och samtalet blir substansfyllt från första frågan. Det finns en anekdot om Gösta Ekman där som fick mig att börja gråta.

Andra som intervjuas är Soran Ismail, Alex Schulman och Lina Thomsgård. Notera dock: Om man just har lyssnat till Filip & Fredrik är det lite av en chock att försöka ta sig an Värvet. Kristoffer Triumfs röst är sävlig på ett sätt som först är närmast provocerande, men efter en tillvänjningsperiod snarare behaglig. Hans försnack påminner mig om Slas tecknade historier från barndomen, vilket liksom får mig att känna mig mycket mycket liten men trygg på samma gång.

Alla nämnda poddradioprogram finns att hitta gratis via Itunes.

6 kommentarer:

Kristoffer Triumf sa...

Sara! Vilken fin recension, eller vad man säger! Tack!

Sara Ödmark sa...

Varsågod! Mycket välförtjänt.

Unknown sa...

Tycker Luuk Lokko Känns som Filip och Fredriks äldre bröder. Väldigt ärligt och lite sorgligt om Lokko och hans barn. Blir de fler avsnitt? Tycker dock deras intro är larvigt. I Filip och Fredrik är ju Filip behållningen. Han är grym tycker jag.

Sara Ödmark sa...

Jag hade inte förväntat mig att Luuk och Lokko skulle vara så personliga. Jag gillar dem ju båda så jag tänkte väl att det skulle vara bra - men kanske lite svalt och mer nördigt bara. Så det var en positiv överraskning.

Fredrik Wass sa...

Tack för tipset. Har lyssnat på Värvet med Appelquist nu. Sjukt bra! Helt plötsligt känns vårt harvande med Maktministeriet på en helt annan skala. :)

Sara Ödmark sa...

Äsch, man ska inte jämföra sig sådär Fredrik! :) Ni gör nåt annat. Som också är bra.