måndag, januari 28, 2013

Petra Mede leder oss i Europa

Foto: Magnus Ragnvid.

Petra Mede leder Eurovision Song Contest 2013. Ett helt okej val. Pluspoäng för att det är en

- ensam programledare
- komiker
- språkbegåvad
- professionell
- kvinna
- som lett Melodifestivalen tidigare

Jag höll egentligen en liten tumme för Sarah Dawn Finer (pga kompetent, humoristisk, glamorös, ljuvlig sångerska, flytande engelska), men Petra Mede är orädd och har en tillräckligt grandios personlighet för att kunna sätta sin prägel på spektaklet. Och hon är rolig. Även om jag tycker hon är som roligast i spontana situationer och inte när hon är manusbunden. På stora, styrda scener kan hon bli forcerad och överspänd. Och när hon på presskonferensen sa nåt om att hon och regissör Edward af Sillén skulle skämta om "folks bild av de olika länderna" blev jag lätt... orolig.

Fast egentligen bryr jag mig noll och intet om huruvida Europas befolkning fattar Petras humor eller inte. Jag vill ha en bra show. Och jag gillar löftet om "överraskningar" och förebilden Lill Lindfors. Så det blir säkert bra.

Men snälla kvällspressen, jag vet att Petras dotter bara är några veckor gammal men bespara oss löp om "bröst som växer i direktsändning", tack.

#blogg100
6.

Inga kommentarer: