lördag, oktober 28, 2006

Tack å bock för skidsäsongen

Sport på TV. Finns det nåt bättre? Ja, kanske, men lycklig som få blir jag ändå när jag på en ledig dag slår på tvåan och hittar en skidtävling. Underbart. Visst, det är förslappande och passivt, men jag intalar mig att jag behöver dom här dagarna, med timmar i soffan framför nåt evenemang. Stora mästerskap är förstås bäst, det här året har varit galet fantastiskt på den fronten. Fast det innebär också svåra abstinensperioder. Efter OS? Jag hade en liten depression för att det var slut. Men sen kom fotbolls-VM, jag såg nästan alla matcher - vilket förstås gav en ny svår abstinensperiod. Och så friidrotts-EM, där jag nästintill misskötte jobbet för att jag var tvungen att se allt. Lite sim-EM och annat fick också plats.

Bästa sporter att se på TV:
1. Skidskytte
2. Friidrott
3. Konståkning

Jag vet inte, det är nån trygghetsgrej. Minns när jag var liten och satt framför TV:n och väntade på att OS-sändningarna skulle börja. Skrev upp hålltider under dagen och planerade livet utifrån det. Tragiskt? Kanske. Sport är egentligen en rätt barnslig, märklig, oviktig, okonstruktiv och övervärderad företeelse. Men vad hjälper det när det är som balsam för själen att titta på?

Sporter som får mig att byta kanal:
1. Golf
2. Trav
3. Formel 1


Inga kommentarer: