måndag, oktober 22, 2007

Åtta chanslösa TV-program

Jag utmanades av mymlan att lista åtta saker jag inte kommer att ge en chans. Rolig idé som en TV-bloggare som jag genast gör lite tråkigare genom att begränsa till TV-världen.

Åtta TV-program jag inte kommer att ge en chans:

1. The Ultimate Fighter/IFL Fight Night, TV4 Sport. Sambon är helsåld och tittar hela kvällarna. Jag gillar kampsport egentligen, men det här känns mer som slagsmål mellan flåbusar i dokusåpaformat. Förmodligen är det fina killar och förmodligen är programmet bättre än jag tror men det hjälper inte när jag knappt kan se en minut av smörjan.

2. Update, TV3. Tyvärr. Det är helt enkelt inte på det här sättet, i det här formatet, av de här människorna, på de här tiderna jag vill ha mina nyheter.

3. Simma lugnt, Larry, SVT. Kultförklarad serie som älskas av många. Kanske skulle den det även av mig, om jag skulle ge den en chans. Men det tänker jag inte. Det lilla jag sett har skapat för mycket ångest för det. Det är som en enda lång pinsam situation. Obekvämt och med skämskudden i högsta hugg.

4. Boston Tea Party, kanal 5. Jag vet inte, men jag tror jag måste sätta mina små älsklingar Fredrik och Filip i karantän. Jag orkar inte mer just nu. Kanske nästa år grabbar.

5. Ranking the stars, kanal 5. Läskig idé från början. Jag begriper inte den här trenden med att rangordna folk hela tiden, även Facebook svämmar ju över av olika sätt att berätta vem som är bättre än vem och vem som är top friend och vem som är smartast. Brrr. Dessutom består "the stars"-panelen såvitt jag minns av tio fullkomligt ointressanta människor.

6. Adaktusson, TV8. Nä. Kan säkert vara intressant om det rör rätt ämne, och Adaktusson själv har ju visat prov på självdistans och underbart torr humor vid tidigare tillfällen, men nä. Inte den här mannen i det här sammanhanget, jag självantänder av uttråkning vid bara tanken.

7. One Tree Hill, kanal 5. Jag känner mig helt enkelt lite för gammal.

8. Efterlyst, TV3. Obeskrivligt tråkigt program. Lett av en obeskrivligt tråkig Hasse Aro.

Jag är inte så mycket för att utmana folk, men den som känner sig manad får gärna göra en egen lista. Ur TV-världen eller därutanför.

Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer:

Mattias S sa...

The Ultimate Fighter är kärlek! :)
Nä, men allt för många där i huset är så kallade busar som ska göra "bra" TV, men det blir en väldigt kul kontrast till dom som är vettigare.

Och Simma lugnt Larry är ju så bra!

Sara Ödmark sa...

Haha, jag visste att jag skulle få kommentarer på Simma lugnt Larry! Det är säkert jättebra. Men lite av grejen med listan är väl att det inte bara ska vara en dissningslista, att man ska lista åtta kassa program, utan det kan också vara program som skulle kunna vara bra, men som man av nån anledning inte tänker ge en chans... Så tänkte jag.

Mattias S sa...

Ah, det blir ju en lite mer utmanande och spännande lista faktiskt.
Aja, Johan göra en bättre lista. :)

Anonym sa...

Jag håller med om allt.. Men måste säga att Boston Tea Party är det enda F&F program jag tålt att se. Riktigt bra.

Anonym sa...

Meh! Finns det folk som inte gillar Simma lugnt Larry?

Sara Ödmark sa...

Joel: Tja... Jag antar det. Men jag ogillar inte programmet, jag tror säkert det är fantastiskt. Många vars omdöme jag litar på älskar det ju. Jag klarar bara inte av att titta på det. :)