onsdag, oktober 03, 2007

Daytime, Dextertime och lite Idol

Jag jobbar så konstiga tider nu att min TV-konsumtion mestadels handlar om daytime. Det vill säga, min TV-tid ackompanjeras av tre damer vid namn Oprah, Debbie Travis och Ellen DeGeneres. Delvis därför är aktiviteten här på bloggen inte vad jag skulle önska. (Otroligt hur lite tid man kan ha till allt viktigt och ändå lyckas ha tid till att bli topp 20 000 på Facebooks never-ending-movie-quiz.)
Noteras kan ändå att Dexter börjat på TV6 - måndagar 23.00 - två avsnitt har sänts hittills.

Jag kanske hinner med lite Idol också. Kan bli ett roligt år. Jo, Amanda är min favorit.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har börjar frilansa nyligen och också blivit bekant med det dagtidstittande du beskriver. Men vad har hänt med Ellen? Har hon alltid varit sådär otroligt käck och stereotypt vit-hetero-medelklass-kvinna a la Martha Stewart? (trots att Ellen inte är hetero senast jag kollade) Hade högre förväntningar faktiskt...

Anonym sa...

Facebook är roten till allt ont. Lägg mindre tid där och mer tid på din blogg :)

Sara Ödmark sa...

tobbe: Jag börjar tro dig. Men jag är inte beroende, jag kan sluta när jag vill. Promise. Jag ska sluta på måndag. Eller nästa måndag.

kajen: Jag förstår vad du menar, och det här är egentligen ett helt inlägg i sig, men jag ska försöka svara dig lite kort eftersom jag verkligen älskar Ellen.
Som svar på din fråga "Har hon alltid varit så där?": Ja och Nej. Snabb Ellenhistorik: Hon hade sin egen sitcom och chockade hela TV-världen när både hennes sitcomkaraktär och hon själv kom ut som homo 1997. I samband med "The puppy episode" som det klassiska avsnittet hette, gav Ellen intervjuer där hon försäkrade att serien inte skulle förändras på nåt sätt bara för att hon kom ut. Hon ville inte göra nån stor grej av sin sexualitet, hon tänkte inte bli nån gay-aktivist och gå i bräschen för nån rörelse. Hon ville helt enkelt bara vara sig själv och inte ljuga eller dölja längre. Hon verkade besvärad vid prat om henne som förebild, och backade från alla typer av politisk aktivitet.

Men - tiden skulle visa annorlunda. Serien "Ellen" fick en säsong till efter klivet ur garderoben, men las sen ner. Kritiken var massiv, från homofober självklart, men också från mainstreammedier och till och med inom HBT-kretsar. Serien var "för lesbisk", och plötsligt sågs Ellen som en rabiat flata som tagit tillfället i akt att proklamera ut sin sexuella läggning.

Vet du, jag tror jag avbryter mig här och skriver ett inlägg på ämnet när jag har lite mer tid.

Lapa sa...

CRISTOVAO DE AGUIAR

MEET THIS TOP WRITER OF THE PORTUGUESE LANGUAGE.

UNIVERSAL CULTURE IS THANKFUL.

LITERARY GREETINGS,

AZORES - PORTUGAL

NEW LITERARY BLOG
Please, add it to your favourites.