måndag, augusti 18, 2008

Från transparty till Disney

Förutom bokfrosseriet fann jag också en del tid för den vita duken under semestern. Det är märkligt vilken spretig samling filmkonst som passerar ens ögon under sommarveckorna. Både högt och lågt. Vad kan passa bättre efter tre och en halv timme med regntyngd Pride-parad än dragfesten Priscilla - öknens drottning? Det är underbart att se annars grovhuggna Terence Stamp som den damigaste av damer. Vilken elegans, vilken grace. Man blir avundsjuk.

Andra rullar som kom i min väg var Gudfadern, Cinema Paradiso och The Dark Knight. Plus den där Ben Stiller/Malin Åkerman-komedin som inte riktigt levde upp till mina förväntningar.

Är man sen också inhyst i ett barnrum några dagar blir konsekvenserna lätt att man råkar se om klassiska barnfilmer på VHS, exempelvis Ringaren i Notre Dame och Svärdet i stenen. Ah, svår nostalgivarning, särskilt när det gäller den senare.

1 kommentar:

Pseudonaja sa...

Priscilla - öknens drottning är en favorit.
Roligast är när de vill beställa drinkar, bl.a. en Lime Daiquiri, på en bar i Broken Hill och replikväxlingen som följer på det... :-D