tisdag, september 09, 2008

Ny svensk talkshow med norsk succéprogramledare

Norske programledaren Fredrik Skavlan kommer att göra comeback i en ny talkshow. Han ska enligt ryktet åter jobba ihop med redaktören från Först och sist, ett av Norges mest populära program någonsin, men den här gången - i svensk TV! En nyhet jag blir mycket upplivad av. Jag har tidigare skrivit om hur Norge ett tag fyllde det svenska talkshowhålet och hur oförtjänt anonymt det gjordes, och det ska bli mycket spännande att se min favorit Skavlan leda en ny svensk satsning. Programmet har premiär i januari och NRK planerar att köpa serien för visning även i grannlandet i väst. Både internationella och svenska gäster förväntas besöka Skavlan på bästa sändningstid - fredagar 21.00 i SVT.

Jag minns ett avsnitt av Først & Sist från december 2005 när Robbie Williams kom på besök. Det kan nog läggas till historien som en av de mest intensiva och märkliga episoderna i talkshowvärlden. Så fort han klev in i studion tog Williams över helt och hållet och började intervjua de andra gästerna. Under de kommande minuterna lyckas han:

- fråga ut en 18-årig Idol-deltagare om hennes kärleksliv, säga att hon är söt men att det vore lite "Rod Stewart" av honom att flörta med henne, outa en norsk handbollsspelare, ignorera hennes ovillighet att prata om sin sexualitet och istället bombardera henne med fåniga frågor som "är du bi eller 'full on lesbie?'" och "är du kvinnan eller mannen i förhållandet?", ta emot en märklig hälsning från prinsessan Märtha Louise make Ari Behn och förolämpa honom i en hälsning tillbaka, förneka ett sexäventyr med två norska modeller som i skvallerpressen hävdat att de legat med honom, (men även konstatera att de var skitsnygga och att han gärna skulle ha legat med dem), konfrontera Fredrik Strage med att han är rädd för att binda sig, något som slutligen leder till att Strage friar till flickvännen Linda rätt in i kameran.

Och det är bara ett axplock. Vi hoppas på många lika dramatiska stunder i den nya, svenska talkshowen nästa år.
Se programmet med Robbie Williams här.

Foto: Pressbild från Sommar i P1, fotograf Mattias Ahlm/SR
Andra om , , , , , .

7 kommentarer:

Emanuel Karlsten sa...

På riktigt: Din blogg är fantastisk.

Sara Ödmark sa...

Nämen oj! Så snällt sagt. Tack så mycket.

Anonym sa...

sv; hehe, ja visst är den :D

Lotten Bergman sa...

Vilket fantastiskt klipp! Tack!

Anonym sa...

Jag kommer ihåg det där programmet. det var första gången jag såg först & sist medvetet, hade råkat slå på det en eller två gånger tidigare, men oj vad jag det var bra! sen försökte jag se det nästan varje vecka, men var ju så tjorvig tid kommer jag ihåg. varför låg-prioriterar alltid svt dom mest intresanta utländska programmen?

som sagt, tack för en jättebra blogg!!

Sara Ödmark sa...

SVT har inte alltid prioriteringarna i rätt påse. Först och sist slarvades verkligen bort med en mystisk sändningstid.

Anonym sa...

Skrev för några dagar sen i min blogg just om saknaden av en riktigt bra talkshow i Sverige. Alltså en daglig sådan....

Kommer också ihåg det där avsnittet där Robbie var gäst! Han är grym Robbie!