torsdag, september 04, 2008

Heil Jeffersons

The Jeffersons var en populär amerikansk komediserie som sändes 1975-1985. Det är USA:s mest långlivade TV-serie med huvudsakligen svarta karaktärer. Titelmelodin Movin' On Up sjöngs av Ja'net Du Bois och en gospelkör.
Här i själfylld tolkning av souldivan Adolf:Andra om , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vars jobbar du eller är du frilans?

Anonym sa...

Godkänna kommentaren? vad vill du uppnå med det?

Sara Ödmark sa...

Jag är hemlig.

Vad vill jag uppnå med moderering? Kontroll kanske. Jag har mina skäl. Jag censurerar dock aldrig bort några kommentarer, så det är mer ett spel för galleriet.

Anonym sa...

Oj. Det var ett... konstigt klipp. Eller hur? Man ville inte riktigt dra på munnen även om det förstås var meningen. Det blev lite obehagligt. Men det kan ju vara att jag alltid känner djupt obehag vid åsynen av den mannens ansikte.
Intressant klipp iallafall.
Och angående modereringen så vet man ju aldrig om något freak plötsligt skriver. Nu har jag precis bytt blogg men i min gamla hade jag inte moderering. Tills någon hade skrivit fem kommentarer, varje lång som en a4 ungefär, helt obegriplig text. Jag säger heja moderering av kommentarer! ;)

Sara Ödmark sa...

Jag tyckte det var ett fantastiskt klipp. Jag skrattade gott. Det är klart det är obehagligt att påminnas om den ursprungliga händelsen (och mannen) men finns det något bättre sätt att ironisera över honom på än det här? Dessutom ser jag honom framför mig som svart gospelsångerska i det här klippet, vilket gör det absurda ännu tydligare.

Läskigast (och roligast) är nog ändå bilderna på åhörarna.

Sara Ödmark sa...

Nej, jag ångrar mig. Roligast är hans gester som är gospeldivagester på pricken.

Anonym sa...

Nej åhörarna är roligast. Och du har rätt. Värre vore om man svepte allt under mattan, klappade händerna och sa "sådärja, då var han död. lets never speak of him again". Så, jag ändrar mig. Även om jag inte skrattade åt klippet så är det bra att du la det i din blogg. :)