tisdag, september 23, 2008

Dagen som skakade den hårda domaren

Nu har Idol 2008 gått in i slutauditionsvängen och jag börjar titta på allvar. Den här delen av processen tilltalar mig. Jag kommer förmodligen att tröttna senare, men än har man förväntningar som spirar. O, den kan bli bra, och den och kanske den? För en som är totalt ointresserad av falsksjungande pajasar och krystade jurysågningar har Idolserien bara glimtvis varit intressant fram till nu.

Apropå jurysågningar.
Jag antar att de människor som tycker om att se förhoppningsfulla Idol-deltagare bli jämnade med marken också gillar TV-domaren Judge Judy. Judge Judy är inte min favorit, jag förstår inte riktigt varför puckon som får en åthutning av en maktfullkomlig, barsk dam är bra TV - eller - när jag skriver det så inser jag precis varför andra tycker att det är bra TV, men det är hur som helst inget jag går igång på. Men för att kasta den här associationskedjan till en plats där den aldrig trodde att den skulle hamna, trots att den är en associationskedja, tänkte jag visa ett minst sagt skakande klipp från inspelningarna av Judge Judy. Hon var nämligen i full färd med att bena ut ett fall när en jordbävning plötsligt slog till.Klippet är från i somras.

För övrigt tycker jag mycket om den nya Idoljuryns sätt att annonsera vilka som gått vidare. Inget larvigt och överdrivet ödesmättat "ni i bakre - eller kanske ni i främre - raden jag är ledsen - men ni kommer att vara upptagna imorgon - för ni kommer att sitta på bussen hem - för att sen komma tillbaka - för ni har gått vidare - trodde ni ja"-tjafs och villfarelsefasoner. Nu var det mycket proffsigare.

Tidigare skrivet om Judge Judy: "Ja, jag låter en enväldig, grinig moraltant bestämma hur det ska gå i min infekterade, bittersjuka grannfejd, och visar dessutom upp mina tillkortakommanden och min uppsträckning inför hela landet!"
Mer om Idol här eller här eller här.

1 kommentar:

Vi på Kantarellen sa...

Jag har inte heller kollat på dessa pajaser, men började kolla igår... och blev lite sur. Men det har jag skrivit om hos mig.

Säger bara ett ord: POTENTIAL!