söndag, december 06, 2009

Gunde och tjejerna "som e snygg"

Helg-tv med längdskidåkning och skidskytte är trygghets-tv på hög nivå för mig, och just nu visar SVT dessutom OS-klassiker. Dueller mellan Wassberg och Mieto, Wassberg och Gunde Svan, klassiska OS-ögonblick. Det påminner mig om det oerhörda i att det finns en hel generation människor som växte upp med bilden av Gunde Svan som lekledare i tv och inget annat. (Hörde en gång en konversation där någon försökte övertyga ett par tonårstjejer om att Gunde varit sportstjärna en gång i tiden, och de skrattade ihjäl sig och vägrade tro på det.)

För på nittiotalet var det ju så här Gunde gjorde sig ett namn: (Och lyssna nu på hur han presenterar veckans lag. Stor humor.)Här finns ett annat grymt Fångarna på fortet-klipp.

Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt eller bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Här hittar du en sammanställning över de jag har hittat hittills.

7 kommentarer:

It's all gonna be fine sa...

Cia stålkäft, ha ha ha. Det här tittade man på varje vecka! Kan knappt tro det.

Unknown sa...

Ha ha... Påminner mej lite om mellanstadiets topplistor... "hon ä snygg". Vilka fantastiska förutsättningar för gemenskap över könsgränserna!

Kristina af Knusselbo sa...

Glömmer aldrig när han hetsade sin fru inne vid spindlarna: "offra dig för laget". Jag hade mördat honom om det varit jag. :)

Burberry Fields Forever sa...

En översexuell pojke har ett samtal med en dement patient.

Elin sa...

Åh vilken fredagsmysnostalgi. Jag känner popcorndoften i näsan bara jag ser det här. Gunde var mindre TV-skolad och genusmedveten märker jag. Helt fantastiskt.

Sara Ödmark sa...

Det är så kul hur han liksom pliktskyldigt lägger till det där "som är snygg". Haha.

(Översexuell pojke och dement patient! Fniss.)

Nonsensakuten sa...

Sofia - snygg
Cia Berg - snygg
Gunde - inte snygg
Stig Ossian - snygg