fredag, december 18, 2009

Walk with me

Just nu avsätter jag varje ledig stund åt att studera amerikansk in- och utrikespolitik och lära mig mer om maktstrukturerna i Vita huset. Jag har nämligen satt tänderna i min fina dvd-box med alla säsonger av tv-serien The West Wing. En av detta årtiondes absolut bästa tv-serier.

Första säsongen är från back in 1999, något man inte tänker närmvärt mycket på när man ser den. Förutom i vissa stunder, när det blir galet uppenbart. Till exempel när pressekreterare C.J Cregg inser att en story är på väg att brisera i medierna:
"It's gonna be out tomorrow". "Are you sure?" "Yes, it's gonna be everywhere tomorrow, it's on the Internet right now".

Tänk att vi för tio år sen levde i en värld där information inte var "ute" trots att den fanns på internet.

8 kommentarer:

Dag sa...

Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag är en sådan som gillar WW. Jag ser om den så ofta jag kan. Det finns ganska många stunder som måste räknas till TV-historiens mäktigaste, finaste, torraste, sorgligaste etc.

CJ:s tårar i avsnittet "The Women of Qumar" är bland det mest gripande jag har sett. Jag blir så oerhört tagen när hon till slut inte orkar vara rationell och arg på alla de andra utan bara konstaterar "They beat their women Toby...". Att bara skaka av sig det och sedan hålla presskonferens, mäktigt. I serve at the pleasure of The President of the United States of America, typ.

Sara Ödmark sa...

Jag älskar verkligen karaktären CJ, så underbar. Jag har flera favoritavsnitt i tanken som jag längtar efter att komma fram till, just nu är jag i början av säsong två.

Tätortstimotej-anna sa...

Haha, just det avsnittet kollade jag på igår (TWW är världens bästa sjuk-tv) och tänkte precis samma sak! Annan tidsindikation: CJs hår.

Ulrika Good sa...

Jag är i slutet av säsong ett. Betar av den i ett lugnt tempo, men tycker den är fantastisk och slogs av precis samma sak som du när jag såg det där med internet och nyheter.

Victor sa...

åh jag har gråtit så mycket till ww. bästa ever. bäst är de helt stört höga meta-nivån på karaktärerna. typ leo mcgarry-john spencer, matt santos-barack obama, josh lyman-rahm emanuel osv osv.

Anonym sa...

Jag har inte boxen.
Jag har inte boxen.
Jag har inte boxen.
Jag har inte boxen.

Förstå min förtvivlan.
Jag har inte boxen.

Jag har inte hittat den som hel box, med svensk text, och i ärlighetens namn så behöver jag faktiskt lite stöd. Den du har, har den svensk text vill jag veta var du köpt den för

jag har inte boxen
jag har inte boxen
jag har inte boxen
jag har inte boxen
jag har inte boxen...

Anders Eriksson sa...

Avsnittet där Leo McGarry dör är, på tal om tillfällen för gråt, ett av de starkaste avsnitten out there. Sist jag såg det grät jag hulkande genom hela avsnittet.

Sara Ödmark sa...

Jag föredrar att titta med engelsk text och har köpt boxen från USA, men jag tror att åtminstone alla säsonger utom den sista har svensk text också. Osäker på detta dock.

Det blir nog ett helt Leo McGarry-inlägg snart tror jag.