onsdag, januari 18, 2012

Mina 30 tv-val, del 3

Fråga 1-10.
Fråga 11-20.


21. Favoritpar?


Allison och Joe i Medium. Geoff och Kate i Doktorn kan komma. Niles och Daphne i Frasier. Eller varför inte Jamie och Adam från Mythbusters?

22. Favoritserieavslutning?

Svårt, men väljer nog Cityakuten. Just för att serien var så katastrofalt misslyckad under de sista säsongerna att finalen blev en positiv överraskning. De hittade tillbaka till rötterna och det blev ett värdigt farväl. (Disclaimer: Jag har ännu inte sett finalen av Six Feet Under. I know. Boxen står på min tv-bänk och hånar mig. Men jag vill se om hela från början och det blir aldrig tid för det.)

23. Mest irriterande karaktär?

Bengtsson i Rederiet.

24. Bästa citat?

Georgia: "Ally, what makes your problems so much bigger than everybody else's?" Ally: "They're mine." ur Ally McBeal.
eller
In case you were wondering, "Crime... boy, I don't know," is when I decided to kick your ass.
ur Vita huset (West Wing).

25. En serie du planerar att titta på (ny eller gammal)?

Downton Abbey. Jag har förstått att det är det bästa som hänt sen skivat bröd men missade tåget när det gick och har inte hunnit hoppa på ännu.

26. Största OMG-ögonblick?

Första säsongen av 24 när man förstår att Nina är skurken. Cityakuten när Carter och Lucy blir knivhuggna. Upplösningen av Dexter/Doakes-dramat i Dexter säsong två.

27. Bästa pilotavsnitt?

Det är ju tråkigt att svara Vita huset på allt så jag säger Lost. Eller The Walking Dead. (Fast egentligen är det nog Vita Huset.)

28. Första tv-besatthet?

Jag var besatt av det mesta. Tecknat var som knark. Satt naglad framför Linus på linjen och vinjetten till Anslagstavlan. Har redan nämnt SuperTed i Sköna söndag, missade aldrig Tom & Jerry eller Bo A Orm i Lilla Sportspegeln. När man blev några år äldre kom En härlig tid med Fred Savage och Skönheten och Odjuret med Vincent.

29. Pågående tv-besatthet?

Ingen. Faktiskt inte. Väntar mest på Louie säsong 3.

30. Sorgligaste karaktärsdöd?

Rachel i Kalla fötter, Leo i Vita huset (på grund av omständigheterna) och Omar i The Wire är väl en klar topptrio. George i Grey's Anatomy drabbade mig också oväntat hårt, nästan enbart på grund av uniform-i-hissen-scenen. Sen ger jag Bimbo i Tre Kronor ett litet hedersomnämnande också. Här finns en gammal lista med fler dödsfall jag minns.

3 kommentarer:

Kulturkonsument2012 sa...

Du MÅSTE se sista avsnittet av 6 Feet Under. Jag grinade som en bebis när jag såg det, vilket nog aldrig hänt framför TV:n varken förr eller senare. Alla de sista avsnitten av den serien är helt fantastiska.

Sara Ödmark sa...

Jag veeeeeeeeeeet.

:)

Patrik sa...

Jag har aldrig sett six feet eller the wire, bara sneglat på sopranos och aldrig bänkat mig framför dexter men eftersom det är så få av mina vänner som sett Vita Huset, verkliget SETT det så rör det mig inte i ryggen att jag inte har en aning om hur six feet slutar.

Jag må vara inskränkt men jag har svårt att tänka mig att de drabbar mig lika mycket som vita huset gjorde. En replik som In case you were wondering, "Crime... boy, I don't know," is when I decided to kick your ass får mig att bara skrika rakt ut.

Åh, det få mig att tänka på den där bibeltrogna kvinnan Dr Jacobs som inte ställde sig upp för honom. Bartlet radar upp bibelreferenser och avslutar med "oh, in this building, when the president stands - no body sits."
Det drabbar mig.