söndag, april 07, 2013

Poehler och Silverman och historien bakom galakupperna

"Galaminnen" verkar ha blivit något av en följetång här med listade hyllningstal och en djupdykning i Steve Martins skämtåtervinning bland annat, så varför inte fortsätta på den inslagna vägen.

Här är två favoritgalaminnen och historien bakom kulisserna: Inför Emmygalan 2009 hade Newsweek rundabordssamtal med några av de nominerade. Amy Poehler pratade om hur mycket roligare galan var förr när folk tog tillfället i akt att göra sketcher eller små spratt i stället för att bara hålla seriösa tal hela tiden. Hon berättade om ett minne med Chevy Chase, Harvey Korman och Tim Conway och hur hon skulle vilja göra något liknande. Det gav även Sarah Silverman en idé. Hoppa till 4.13:

Vad hände då när galan väl kom? Ja, Sarah Silverman fick inte med sig sina mednominerade men körde på mustaschkuppen själv och lyckades i alla fall rubba Justin Timberlake ur balans:

För Amy Poehler skulle det ta två år, men 2011 blev idén till slut verklighet: 
Jag ÄLSKAR detta. Älskar Amys stöddiga scenentré, Tina som antastar 30 Rock-Kenneth, systerskapskänslan, de stående ovationerna, att Melissa McCarthy vann, kramarna, tiaran och blommorna, hennes tal... Alltihop är himla fint.

#blogg100
75.

Inga kommentarer: