måndag, januari 21, 2008

Sex, lögner och tittarsiffror

Tidningarna rapporterar glatt för andra veckan i rad att Let's Dance slog På Spåret i fredags. "TV-kungen Ingvar Oldsberg är detroniserad" var ett citat som kablades ut förra veckan. Well, kul för Let's Dance, tänker man. Om det nu hade varit sant.
Faktum är att På Spåret slog Let's Dance både den här veckan och förra, under tiden 20.00-21.00 när På Spåret sändes. Under den timmen tittade drygt 300 000 fler människor på Oldsberg än på TV4. Sen hade förstås Let's Dance ytterligare över en timme på sig att, utan större konkurrens, håva in tittare.
Så jag tycker nog det är lite hårt att "detronisera" Oldsberg baserat på de här siffrorna. Det är ju lite svårt för honom att konkurrera med TV4-dansarna när han inte ens syns i rutan.

(Den verkliga frågan i det här är väl: Har svenska folket inget bättre för sig på fredagkvällarna än att sitta och glo på folklig familjeunderhållning på TV? Slår man ihop siffrorna för de två programmen blir det nästan skrämmande.)

PS 1: Med "tidningarna" menas till exempel Dagens Media och Expressen.
PS 2: Hur som helst är det fina siffror för Let's Dance, så de kan vara glada.
PS 3: Inget av programmen är något jag bänkar mig i soffan för. Båda kan vara småroliga att zappa sig in och ut ur. Måste jag välja vinner nog På Spåret, lite beroende på vilka som är veckans tävlande.
PS 4: Jag har väl egentligen ingenting alls emot folklig familjeunderhållning på TV, men lite läskig tycker jag nog den här likriktningen är.
PS 5: Det är inte så mycket sex i det här inlägget, men jag tyckte det passade fint i rubriken ändå.

Andra bloggar om: , , , , .

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, underbart skönt inlägg! Man undrar liksom stilla vad PS6 skulle ha blivit :)