tisdag, mars 18, 2008

Slaget om Körsverige

Andreas på kanal 5:s TV-blogg skriver att han får gåshud av TV4-trailern för den nya satsningen Körslaget. Och visst, från att ha varit ett program som jag tidigare över huvud taget inte skulle höjt på ögonbrynet inför, väcks ett visst intresse efter den där trailern. Det är lite Robinson-varning på den nästan, och då tänker jag på den snygga Robinsonvinjetten förstås. Jag har däremot svårt att tro att Körslaget kommer att bli lika banbrytande. Känns som lördagsunderhållning av det snällaste och mysmesigaste slaget.

Körsång känns lite som innebandy, det är extremt folkligt och var och varannan pysslar med det lite sådär vid sidan av. Men få är särskilt intresserade av att se det på TV. Den amerikanska varianten Clash of the choirs föll i alla fall hyggligt väl ut och vanns av Newlyweds-Nick Lacheys kör (klipp från det kan du se här).

Tyvärr är väl de svenska kändisar som ska leda körerna lite för trista för att gå hem hos mig, även om det ska bli kul att se vad Brolle gör både av sin kör och av sin roll i programmet.
Se Körslagettrailern från TV4 här. Programmet har premiär 29 mars.

Uppdatering: Resumé skriver om trailern som är en av TV4:s dyraste någonsin.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Ovanliga vantar sa...

Innebandy e ju ingen sport å mest osportia männiksor som håller på med, å körsång e väl lite samma, rösteran försvinner i mängden å man kan inte skylla på nån speciell

Sara Ödmark sa...

Sysselsättning för medelmåttor menar du?
Mja. Riktigt så elak vill jag inte vara. Men jag förstår vad du menar.

Anonym sa...

Körsång äger.

Trailern är ascool med en tyvärr alldeles för sann payoff. Körsång har en väldigt oförtjänt töntstämpel. Det finns ju så många häftiga körer: damkören The Sweptaways, Complaints choir-projektet, skrikkören Huutajat från Finland... Bland andra.

Det finns en otrolig kraft i kollektivet. Men det är antagligen som i sporten, lagsport ses inte som lika "ädelt" som enmansprestationerna.

Eller nåt.

Vad vore Melodifestivalen utan kören?...

/(flitig körsångare som inte ser sig som en medelmåtta)

Sara Ödmark sa...

My darling kanin, du skulle inte kunna vara medelmåttig om du så gick in för det.

Lagsportsjämförelsen går däremot inte riktigt hem tycker jag, flera av dom mest prestigefyllda sporterna i världen är lagsporter. Möjligen kan man jämföra det med sjukamp, som elaka röster säger är en sport för friidrottare som inte är tillräckligt bra i en enskild gren... Nåt som jag inte håller med om. Sjukampare är världsbästa på grenen sjukamp, som handlar om balans mellan styrka och smidighet, explosivitet och uthållighet.

Hur som helst, det finns jättemånga ascoola körer och jag saknar ofta mina egna många, många dar som kugge i ett större musikaliskt maskineri.
Töntstämpel eller inte. Jag blir därför lite besviken på TV4 som inte väljer lite mer spännande körledare.

(Det här resonemanget påminner mig om bland det roligaste jag nånsin hört på radio, när Annika Lantz pratade körhumor med nån från Orphei drängar. Jag skrattade högt trots att jag satt i en buss och lyssnade.)

Anonym sa...

Hoppla, det där inslaget m Annika Lantz måste jag kolla upp! :)

Ja, liiite hottare körledare hade de nog kunnat hitta på.

(Du har nog rätt om det där med lagsporten)