måndag, juni 16, 2008

Penibelt, SVT - Penissuperbt Övik!

Veckans oops: SVT skickade idag ut ett pressmeddelande om "Grattis Victoria"-programmet som ska sändas på kronprinsessans födelsedag den 14 juli som vanligt. Där kan man läsa att "På Victoriadagen delas även Victoriastipendiet ut till den eller de idrottare som utfört en extra meriterande bedrift under det gångna året. Vem eller vilka som får stipendiet 2008 är fortfarande en väl förborgad hemlighet." Vilket kan tyckas vara lite komiskt eftersom de flesta medier redan för två veckor sen rapporterade att Sanna Kallur fått det.

Veckans ros går till kultur- och fritidsförvaltningen i Örnsköldsvik som på sin sommarhälsning till de anställda INTE valde en bild på en solros eller ett glassätande barn, utan istället en naken Jesus. Ett Elisabeth Ohlson Wallin-foto fick bli den kommunala hälsningen för att mota den frodande homofobin i stan. Det gör mig alldeles varm i hjärtat att se den torra texten "Glad sommar önskar Kultur- och fritid" på en Ecce Homo-bild.
Eller "en uppiggande snopp" som en kollega uttryckte det.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

haha ja du det händer en del roligheter :)

Anonym sa...

Håller helt med dig. En uppiggande snopp ska man glädjas åt; det är inte var dag det dimper ner en sån i postfacket! Heja kultur- och fritidsförvaltningen i Ö-vik!

Tänk att den där utställningen fortsätter att uppröra, TIO ÅR efter premiären! Det är ett bevis på att den VERKLIGEN behövs.

Sara Ödmark sa...

Är det tio år sen? Herregud. Men häftigt alltså, att debatten är så levande fortfarande. Och lite tragiskt också förstås.