onsdag, september 10, 2008

Journalism for dummies 2

Senast var det sydsvenskan.se som var för snabba på webbpubliceringsfingret så att jag glatt kunde ironisera över dem i Journalism for dummies. I morse var det en överarbetad rubriksättare på Aftonbladet som fick en snedtändning. Så nu är det dags för nya lektioner:

Lektion 5: Om du har breaking news som du vill slå upp stort på löpet, välj häftiga bilder och fläska på med ett fett rubriktypsnitt.

Lektion 6: Om du har breaking news som du vill slå upp stort på löpet, och vill få rubriken att verkligen skilja sig från tidigare rubriker, kan du välja färgen röd för vissa nyckelord.

Lektion 7: Om du har breaking news som du vill slå upp stort på löpet, och väljer att skriva vissa nyckelord i signalrött, se till att det är r ä t t nyckelord.


Det värsta är att jag stirrade på den en god stund innan jag insåg att det var galet.

Andra om , , , , , , , , , .
Via Buzz.

9 kommentarer:

Matilda sa...

Haha! Helt underbart!
Men jag ska inte säga något... höll på att skriva Bing Bang i går när jag skrev om det. Upptäckte det dock innan det gick i tryck.

Ulrika Good sa...

Underbar löpblooper! Jag knyckte den helt, fräck (betalade med en länk, dock). Hoppas det var ok. Säg till annars.

Anonym sa...

Svar: google.com fixar det mesta. Janne for life!

Sara Ödmark sa...

matilda: Haha! Det låter som Bling Bling. Lite mer ofarligt.

ulrika: Det är absolut okej.

Anonym sa...

Jag stirrade också jättelänge igår - man VET ju vad det ska stå där. Hjärnan glider runt och fixar.

(Nästan lika roligt är ju "kan vara svårt att se med Firefox på PC".)

linlasj sa...

Hjärnan glider runt och fixar...det ska jag komma ihåg...bra uttryck.

Löpblooper, kommer det ordet någonsin in i SAOL...skulle inte tro det. Men visst var det en rejäl blooper, mer värdig expreussen. Faktiskt. Om du frågar mig...

Mårthen sa...

Jag tycker att det känns skönt. Jag vill hellre att Big Ben återskapas av den där underjordiska partikelacceleratorn, än Big Bang. Bang är otäckt. Ben är stor fin och visar tiden för oss. Hoppas att Afrobladet har rätt den här gången.

Anonym sa...

Tror att bakgrunden till detta är någon outbildad journalistwannabee född 1988 som i stressen glömt kolla upp det hela på wikipedia och sedan bara gissat ur minnet..

Anonym sa...

@nonsensakuten: VA??! Trodde att det bara var läkare som använde sig av Wikipedia!! Får vem som helst tillgång till expertis, menar du??

;-)