söndag, december 14, 2008

Depeche Mode - The final countdown

Denna söndag tänkte jag egentligen börja med julklippen, Luciahelg som det varit och allt. Men det får vänta. Först vill jag bjuda på hur det såg ut och lät i slutet av åttiotalet när världens största deppsynthare lite spontant gav sig på en svensk pudelrockklassiker (ca 30 sekunder in i klippet):Daryl Bamonte, Dave Gahan och Martin Gore.

Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda er på ett okänt/bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Detta är det tredje i serien, tidigare har jag visat Jack Black i backspegeln och Knesset - Vi är världen.

10 kommentarer:

Patrik Wirén sa...

De är onekligen bättre som deppsyntiga.

Anonym sa...

Hej, kikar tebax! Mina favoriter... Depeche, suck. Ska nog på dom på Arvikafestivalen nästa år, om jag kommer med på viplistan för Misconduct vill säga... =)

Sara Ödmark sa...

Patrik: Jo, onekligen är det käcka inte deras grej. :)

Rijo: Det är faktiskt väldigt coolt att de spelar i Arvika.

Anonym sa...

Ang. telefonen. Indeed they do (ringer högt)! I synnerhet om man sover rakt ovanför den (har ingen bra plats för den så gömmer fulingen under sängen). :P

Märkligt och kul klipp med Dm. För egen del gillar jag alla Dm-epoker. Jag har svårt att se när de någonsin varit käcka? Exciter var ett ljusare album, men käckt skulle jag nog aldrig kalla det. Isf Speak & Spell som jag tycker är så Vince Clarke-präglat och hurtigt att det knappt känns Dm(därmed inte sagt att plattan inte har sina pärlor).

Sara Ödmark sa...

O, nej jag menade att de var käcka i klippet. Ingen annanstans.

Anonym sa...

Åååhh, Martin L Gore spelar galoppgitarr! På något sätt lite skönt att Dave inte kan hela texten också.

Sara Ödmark sa...

Mmm, det hedrar honom.

Galoppgitarr är för övrigt ett fantastiskt ord.

Stormstereo sa...

Aaaah, mina gamla hjältar. Biljetten till Parken i Köpenhamn ligger här och myser.

En annan Depeche-skatt på Youtube är dessa inspelningar. 1981 för helskotta!
http://www.youtube.com/user/Koffe74

Anonym sa...

Shit vad underbart.

Sara Ödmark sa...

stormstereo: Tack för tipsen!

Julia: I know.