måndag, december 29, 2008

Min mormor

Min mormor fyller 80 år idag. Vi har firat henne i helgen med pompa och ståt. Eller mat i alla fall. Ofantliga mängder mat som hennes tre barn samlades för att laga. Även äldstebror som i vanliga fall mest kör skogsmaskin formade sina grova knothänder till pannbiffstorlek och gjorde gräddsås till.

Mormor fick bara ett paket, och trots att det inte låg mer än ett kort däri fick hon blöta ögon och hade svårt att läsa den lilla versen jag skrivit. Vi hade betalat in en slant till hennes elbolag så att hon ska kunna dra upp värmen hemma. Kan tyckas vara en konstig present, men hon blev glad. Hon är av en annan generation, en som inte är rädd för att frysa och som inte direkt prioriterar elen när pensionen inte riktigt räcker till. Men det blir ju så mörkt och bistert mitt i vintern.

Hon gav mig en halsduk och tjocksockar i julklapp. Trots att hon har dåliga ögon och händer stickar hon fortfarande värmande plagg varje jul till alla barnbarnen.
Lilla mormor. Ja må du leva i hundrade år.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jättebra present.
Jag tycker det är svårt att hitta på något till alla som är över 20 år.

Gott nytt år på dig och p //lulle

Sara Ödmark sa...

Kanske påverkades vi av den där reklamen där man köper el över disk? Det slog mig nu.