tisdag, augusti 04, 2009

Älska Sommar i P1

Jag älskar Sommar i P1. Det är ett sådant sympatiskt programformat utan större motsvarighet i dagens mediebrus. Men det är inte alltid lätt att ta sig tid att lyssna. Hittills i år har jag i alla fall hunnit med:

Hanna Hellquist. Underbara människa. Rättframt, provocerande och roligt. Även sorgligt men aldrig sentimentalt.

Hans Alfredson. Hasse, Hasse, jag tycker så mycket om dig. Men här lyssnade jag bara på de första 45 minuterna, sen klarade jag inte mer. Trött, släpande, urtråkigt. Visst kan det vara trevligt att damma av lite 50-talsnostalgi, men nån måtta får det vara. Kanske var andra halvan av programmet bättre, men det får jag nu aldrig veta.

Malin Sävstam. Hjärtskärande. Om hur man överlever en katastrof, och då menar jag ingen kvällstidningskatastrof utan en riktig katastrof. Trösterikt och intressant, om än med inslag lite väl flummiga för min smak.

Cecilia Frode. Nja. Visserligen blev det bättre efter den inledande osammanhängande filosofpoesin, men programmet föll mig ändå inte i smaken.

Lena Philipsson. En positiv överraskning. Gick inte på djupet överhuvudtaget men var personlig och finurlig. Ett glatt sommarprogram.

Ann Heberlein. Framstod som mycket sympatisk. Av någon anledning hade jag väntat mig att hon skulle låta äldre, hesare och mörkare, men programmet var mer fokuserat på tröst, ljus och framtidstro.

Har inte alls hunnit med alla jag velat, men det kommer att bli fler. Nour El-Refai, Kristian Luuk, Alex Schulman och Morgan Alling står på tur bland andra.
Foto: www.fotoakuten.se

7 kommentarer:

Kajen sa...

Alla de du listar som kommande lyssning känns bättre än de du har listat i inlägget. Så the best is yet to come!

Mina favvisar: Morgan och Nour.

Sara Ödmark sa...

Jag sparar faktiskt de jag tror är bäst till sist, lite så är det nog. Jag vill suga på karamellen.

Mats sa...

Om du vill veta vilka du för övrigt skall lyssna till så kan jag rekomendera Sommar i P1 bloggen. Där recenseras alla årets sommarpratare.

Sara Ödmark sa...

Vilket bra tips, tack!

Ninelin sa...

Jag lyckades en gång i tiden fånga en annan radiopratare ;-)

/Ninelin

enmilsten sa...

Angående dressingen, man ska inte snåla när det väl finns! Och så hoppas jag att du inte missar Frida Hyvönen som sommarpratar på onsdag, det lär bli årets höjdpunkt i radioväg.

Mikaela de Ville sa...

Jag måste säga att jag, till min förvåning, blev mest underhållen av Jerry Williams i år. Bara hans dialekt och hans uttryck är underhållande, lägg därtill stories om dåtidens storheter. Ja jag skrattade i alla fall högt flera gånger.
Sen gillade jag Malin Baryard, även om hon träligt läste innantill hela vägen så var det lite intressant att få en inblick i hästvärlden.
En som var katastrof däremot, var Laleh. Hörde i och för sig bara sista 45 minuterna, men det var... bara märkligt och absolut intetsägande.