fredag, september 11, 2009

Är detta drömmen så sover jag nog hellre

Varje gång TV3 visar trailern till den nya realitysåpan Svenska Hollywoodfruar måste jag byta kanal. Mest för att den där kvinnan med vapnet som inte vill bli distraherad är en så obehaglig uppenbarelse. Men också för att tanken på deras livssituation på nåt vis känns beklämmande.

"Anna från Bjuv, Maria från Västerås och Agnes-Nicole från Borås har en sak gemensamt - de lever the American Dream med full lyx och flärd" står det i programbeskrivningen. Det är förmodligen sant. Det är precis det där miljoner och åter miljoner kvinnor världen över drömmer om och strävar efter. Blonderade hårsvall, opererade kroppar, gigantiska palats med hushållerskor och pooler och marmorpelare och rika män som betalar för alltihop.

För mig är det helt obegripligt. Det finns ingenting i deras livsstil som verkar lockande. Inte minsta lilla accessoarhund. Det ger mig förstås inte rätt att döma dem. Det kan när allt kommer omkring bara vara en fråga om tycke och smak. Jag ska inte hymla med att jag också strävar efter det där alla andra strävar efter. Kärlek, pengar, status. Vi har väl bara olika preferenser när det gäller vilken kärlek, vilka pengar, vilken status.

Så frågan blir då: Är de lyckliga? Tja. Vad vet jag. Det är så långt ifrån min värld att jag omöjligt kan avgöra. Så här säger Anna Anka, gift med Paul Anka i DN idag:

Är du feminist?
– Vad är det nu igen?
Frågan härleds av ett uttalande Anna gör i serien: "Om ens make vill att man suger av honom varje morgon måste man ställa upp på det."
Varför?

– Jag accepterar inte otrohet och om min man inte är tillfredsställd kommer han att gå till någon annan. Säger han att han mår bra av att komma sexuellt varje dag och att det gör honom lycklig så är det min uppgift som hustru och kvinna att bemöta det.

Som sagt, så långt ifrån min värld.
Tipstack till Nyhetsblötan.
Svenska Hollywoodfruar, premiär måndag 21.00 i TV3.

3 kommentarer:

listoplisto sa...

Trailern är så bisarr att jag inte kommer kunna låta bli att följa serien. Anna Ankas uttalande gör bara det hela än mer bisarrt, och lockande på ett lite skrämmande vis.

Nonsensakuten sa...

Däremot tror jag att Kajsa Anka är feminist. Hon skulle aldrig ställt upp på det varje morgon bara för att tillfredsställa Kalle.

Anonym sa...

Hen har det väl hur bra som helst. Låt hen vara ifred. Hen behöver väl inte leva som du för att vara en bra människa.