måndag, september 07, 2009

Kaj Kindvall och Thomas Dolby

Efter en kärlekshälsning till Trackslistan så känns det naturligt att även låta veckans (något försenade) arkivklipp innehålla Kaj Kindvall.

1983 kom det första svenska programmet för musikvideor. Det hette Videobeat och leddes av Kaj Kindvall. I det här klippet från 1984 besöker Kaj den brittiske syntpoparen Thomas Dolby. Notera den fantastiska tekniken som Dolby stolt visar upp:Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt eller bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Exempelvis när Depeche Mode spelar Europe. Här hittar du en sammanställning över de jag har hittat hittills.

4 kommentarer:

Lazern sa...

"Good heavens, Miss Sakamoto! You're beautiful!" - mediabruset var inte som idag. Detta inslag var från '84 men "She Blinded Me With Science" släpptes redan två år tidigare.

Dolby hade faktiskt en hit till:

http://www.youtube.com/watch?v=SdvIpen8iAs

Nu vart det Double Dolby ;)

Nonsensakuten sa...

En helt annan sak: Vad tycker Älskade Dumburk om nya Rapport?
Själv har jag många nördiga reflektioner.

Sara Ödmark sa...

Double Dolby, härligt härligt!

Jag älskar nördiga reflektioner! Har inte bildat mig en uppfattning om Rapport än dock.

Roadrunner sa...

Jag är stort fan av Thomas Dolby och efter att jag googlat på honom hamnade jag här. Ska kolla klippet i kväll. Där jag sitter nu är youtube spärrat :-/