måndag, mars 19, 2012

TJOCKIS TJOCKIS TJOCKIS

Alltså, TONEN i pressmeddelandet jag nyss fick. Det handlar om ett nytt program på TV3 som har premiär måndag 2 april. Så här presenteras det (direkt citerat, med språkfel och allt):

"ÄLSKLING, DU HAR BLIVIT EN TJOCKIS!

HEMMAFRUN ÅSA ÄR EN TJOCK SOFFPOTATIS
– FÅR 100 00 KRONOR OM HON GÅR NER 15 KILO

Åsa sitter hemma i tv-soffan hela dagarna och hetsäter kakor och ost.
Samtidigt sliter maken Jörgen på jobbet skyndar hem för att laga middag. Men nu har han fått nog.
I Älskling, du har blivit en tjockis! ska han få sin fru att gå ner 15 kilo på sju veckor – då belönas de med 100 000 kronor."

Texten fortsätter i samma anda, med stycken som: "När paret träffades för 17 år sedan var Åsa en aktiv och vältränad kvinna. Sedan dess har hon blivit en tjockis. Nu, 30 kilo senare, tillbringar hon dagarna som hemmafru i soffan och frossar i digestivekex med Philadelhiaost doppade i sötsur sås. Därefter kan hon stoppa i sig en hel burk med kakor."

Och: "Men som ska drilla Åsa att gå ner i vikt och hålla planen är Jörgen. Men det blir inte helt konfliktfritt. Att lägga om hela sin livsstil tär på Åsas äktenskap."

Tror fan det.

Alltså, det är bra med hälsa och näringslära och motion och ibland kan man behöva ta tag i sitt liv och programmet är säkert mycket mer stöttande än det låter men jag känner ändå att LÅT HENNE VA FÖR I HELVETE LÄGG NER.

6 kommentarer:

Matilda Flodin sa...

100 000 blir ett fint tillskott till att skaffa en egen bostad.

Sara Ödmark sa...

Hahaha!

Malin sa...

Är det något jag vet när det gäller tjocka personer, så är det sämsta man kan göra är att kalla dem tjocka soffpotatisar och "drilla" dem att gå ned i vikt på tid. Den här Åsa kanske går ned dessa 15 kg...och går sedan upp 25. Men det bryr sig väl knappast TV3:an och deras produktionsbolag om.

Försök komma bakom problemet istället. Vad är det som gör att hon sitter hemma och äter. Hon kanske behöver en sysselsättning, fler vänner? Kanske finns det något i hennes bakgrund som gör att hon söker denna tröst? Jörgen kanske måste försöka ge henne tröst och trygghet och inte bara jobba, laga middag och "drilla henne"? Vad vet jag?

Erika sa...

Och så undrar TV3 varför de tappar tittare?

MrArboc sa...

Hon har väl förihelvete ställt upp frivilligt - vem är du att döma? ;-)

Henrik Bennetter sa...

Malin: Bra sagt!

Och som sas i dendäringalåten också:
"You are NOT as fat as you think"