tisdag, maj 13, 2008

Are you a dansbander?

Nu ska SVT ge sig in i folksjälen ordentligt med en ny serie där tittarna ska rösta fram Sveriges bästa dansband. Peter Settman blir programledare och tävlingen ska hållas under nio veckor till hösten. En jury letar upp 26 dansband som sen ska slåss om publikens hjärtan och röster.

Goda nyheter för de som skrivit under namninsamlingen för att få tillbaka Dansbandslåten i TV. Dansbandslåten var, om ni inte minns det, en musiktävling som fanns mellan 1988 och 2000, och de sista tre åren sände TV4 finalen. (Senaste låten som vann var den här.) På två månader har 654 namnunderskrifter samlats in, och att det kommer att finnas en publik för den nya såpan är rätt klart. Om jag kommer att ingå i den är väl mer osäkert.

Har du ett dansband och vill vara med? Anmäl ditt intresse till SVT. Typisk kvällstidningshumor visar för övrigt Aftonbladet upp när de frågar läsarna "Vad tror du om dansbandsssåpan?" och anger alternativen "Fiazko" och "Zuccé".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har sålt min dumburk. Ett litet steg för mänskligheten o ett stort steg för mig... ;)

Sara Ödmark sa...

Ah. Lycka till under avgiftningen.

Anonym sa...

Dansbanden är helt klart på väg tillbaka in i det trånga medieutbudet. P4 har ju börjat, eller börjar snart, med ett program om dansbandsmusik.