onsdag, maj 14, 2008

Syskonkärlek

TV Squad har listat minnesvärda syskonpar i komediserier. Om man bara håller sig till vuxna syskon är det här de åtta par som är värda att nämna enligt dem:

Niles & Frasier Crane, Frasier
Randy & Earl Hickey, My Name Is Earl
Christine Campbell & Matthew, The New Adventures of Old Christine
Ross & Monica Geller, Friends
Suzanne & Julia Sugarbaker, Designing Women
Alan & Charlie Harper, Two and a Half Men
Lindsay & Michael Bluth, Arrested Development
Raymond & Robert Barone, Everybody Loves Raymond

Hederspris:
Brian & Joe Hackett, Wings
Roseanne Conner & Jackie, Roseanne
Hilda & Betty Suarez, Ugly Betty

Om det kan jag väl säga att jag gillar att Wings och Roseanne får komma upp till ytan igen, men att jag helst sett systrarna Suarez på huvudlistan. Niles och Frasier är tveklöst i topp, finare komedibröder får man leta efter. Annars rätt få överraskningar, kriterierna "vuxna syskon i komediserie" är ganska snäva och det finns inte oändligt många att välja bland. Men vad hände egentligen med de rökande Simpsonsbrudarna Selma och Patty Bouvier, tvillingsystrar till Marge? Borde väl ändå fått plats på listan. Om man stretchar begreppet "komediserie" lite skulle jag också gärna vilja nämna Gilmore girls-duon Luke och Liz Danes. Typiskt tryggt-storasyskon-tar-hand-om-crazy-småsyskon-förhållande.

En svensk variant av dysfunktionell-syskonskara-som-ändå-har-det-fint-tillsammans är väl för övrigt Pistvaktbröderna Sven-E, Jan-E och Olle. Fler syskon, inga favoriter hos mig dock, är de äldsta syskonen i Fresh Prince, som väl nästan kan räknas som vuxna, och Sabrinasystrarna Hilda och Zelda Spellman.

Vilka är dina favoriter? Och vilka har jag glömt?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Marta Axner sa...

Den räknas väl kanske inte som en komediserie, men i de mer komiska inslagen är alla fem syskonen walker i Brothers & sisters fantastiska. Särskilt Kitty och Kevin men de andra också, ju fler desto roligare.

Anonym sa...

Hej alla!

Gå in och rösta på vem som skulle vinna en fight mellan Alien och Predator på www.tv6.se/avp och tävla om schyssta priser. :D

/TV6

Anonym sa...

De bästa syskon är ju helt klart Frasier och Niles, men det säger jag väl mycket partiskt. Galet Frasierfan som jag är. Annars har vi ju ett väldigt dolt "syskonpar" i How I Met Your Mother, Barney och hans bror spelad av Wayne Brandy! Även det ett syskonpar man gillar, även om det bara var ett kort inslag i serien.

Anonym sa...

Borde inte Ensamma hemma-syskonen (Party of five) vara med? Inte en komediserie, förstås... Men ändå. (Du har nämnt dem här förut.)

Gillade dem när det begav sig. Sååå amerikanskt helylle!

Sara Ödmark sa...

Ja, Brothers and Sisters-syskonen förstås! Ingen sitcom direkt, men nämner man Gilmore girls borde man nämna Kitty och gänget också.
Och ensamma hemma... sammalika. Klassisk syskonserie.