söndag, januari 11, 2009

Hugh Laurie loves Steffi Graf

Lotten lät under sin julkalender Hugh Lauries brittiska karaktär Wooster och hans amerikanska Dr House prata med varandra, och det känns skönt att veta att vi är fler som känner honom som mer än bara en butter knarkarläkare. Hugh Laurie har nämligen - som man brukar säga - många strängar på sin lyra (och kan dessutom spela på den). Visst gör han en briljant insats som läkaren vi älskar att hata och hatar att älska, men han är också komiker, författare och musiker. Och britt.

Veckans arkivklipp får bli hans läspande erkännande "I'm in love with Steffi Graf". Kolla in luggen och lyssna till textrader som:

That Steffi is an angel
But she folds her wings
And walks like you and me
She's extremely good at tennis
On any kind of surface there might be
Clay or grass
She'll flay your ass
And when she hits that topspin second serve
I think I know the meaning of loveUr A Bit of Fry & Laurie från mitten av nittiotalet.

Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt/bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Tidigare har jag visat Mel Gibson i Rederiet, Ekström och rymdblomman, Jack Black i backspegeln, Knesset - Vi är världen, Nostalgiluckan och Depeche Mode - The final countdown.

6 kommentarer:

B-b-b-etty sa...

jag kollade jeeves & wooster när jag var liten, och säkert a bit of fry & laurie. har börjat kolla house nu, tror grey's gick samtidigt så jag kollade den istället. jag är smått kär i hugh nu haha

Sara Ödmark sa...

Det är lätt hänt.

Lotten Bergman sa...

"And when she hits that topspin second serve I think I know the meaning of love" är en inte särskilt ofta stulen versrad.

Om jag får återfödas, skulle jag vilja återfödas som en av Hugh Lauries skor.

Sara Ödmark sa...

Han ser så fantastiskt rolig ut när han sjunger just det också.

Det kanske ska nämnas att inspirationen till sången kommer från en verklig händelse: En tysk stormade en tennisbana 1993 och skadade världsettan i tennis, serbiskan Monica Seles, genom att hugga henne i ryggen med en kniv. Efteråt motiverade han det med att han ville se Steffi Graf som världsetta.

Anonym sa...

heh, den var väldigt udda. :)
ganska söt. men ack så skum :)

Thommy Kistalight sa...

Vad är väl fysiska fenomen som dagens tennisryskor och hårtslående amasoner som systrarna Williams jämfört med Steffi Graf som var en riktig tennistjej!
Hos Steffi fanns bollsinne och känsla för spelet.
Undrar bara kan man verkligen slå - en andra serve med toppspinn?

Nice låt annars!