söndag, september 23, 2007

Per Morberg är som en trafikolycka

Jag skrev i januari om mina obehagskänslor inför Vad blir det för mat-mannen Per Morberg. Jag har tänkt flera gånger sen dess att jag ska skriva ett nytt inlägg om hans matlagningsprogram, eftersom jag kände det dåliga samvetet gnaga lite över mina hårda ord. Mest eftersom jag faktiskt gillar programmet, även om jag fortfarande inte skulle vilja möta Morberg ensam i en mörk gränd. Min kära sambo sa det nog bäst, när vi ännu en gång fann oss fastnaglade framför människans svettiga, grovhuggna matlagning: "Han är ungefär som en trafikolycka. Det är otäckt, men man kan inte låta bli att titta."
Och båda har vi följt händelserna i köket med skräckblandad förtjusning.
Idag läste jag Metro-intervjun med Morberg, och vet inte om jag ska applådera eller tycka mycket synd om reportern. Kanske både och - för texten blir briljant.

"De får sända det var fan de vill! Det skiter väl jag i! Det får gå precis vad fan de vill! Måste jag ha några åsikter om det också? Vad är det du vill veta? - Per Morberg är på skinande humör"

Särskilt gillar jag bilden på en strålande Morberg med bildtexten: "Så här glad var Per Morberg inte när Metros Peter Lindholm träffade honom".
Härligt! Stor journalistik.
Vad gäller Morberg så gillar jag nog honom lite ändå.

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Mattias S sa...

hahaha, helt underbart!
Tyvärr missade jag både premiären och reprisen. Mycket illa.
Men trodde att internet skulle finnas till min hjälp men ingen lycka där heller. Skit också!

Anonym sa...

Vi älskar Per Morberg! Och ja, det är fantastiskt att ha en sån sambo :)

Björn sa...

Jag tyckte rätt bra om honom i förra omgången, även om han slabbar för mycket för min smak, men denna vända har han tyvärr drabbats av samma åkomma som många andra tv-kändisar: han försöker "förbättra" de detaljer folk uppskattade.

Det fungerar inte tycker jag, jag blir oerhört irriterad på att han hela tiden håller på och småpratar och ska säga kul saker. Han ska vara så macho-cool att det bara blir pinsamt. Synd, för en del av maten han lagar verkar riktigt god.