måndag, oktober 20, 2008

Höst med Sommar

Säsongspremiären av Robins fick mig att ta mig i kragen och lyssna på många av de sommarpratare jag försummat. Först Dolph förstås, efter Carina Bergs rekommendation, men också en blandad kompott av det som fanns sparat på Sommarsidan. Gellert Tamas, Mia och Klara, Fredrik Lindström, Helen Sjöholm, David Batra, Sissela Benn, Peter Settman, Fredrik och Filip, Annika Norlin, Martin Kellerman, Robyn, Lars Winnerbäck, Mark Levengood, Åsa Linderborg och Fredrik Skavlan.

Det är fascinerande hur man kan känna igen sig i så vitt skilda människor. Så fort någon öppnar munnen och berättar ärligt om sitt liv så finner man direkt beröringspunkter. Eller jag i alla fall. Som Martin Kellerman sa, vi vill gärna tro att vi lever helt unika liv, men det kan vi glömma. Jag fnittrade till Mark, blev rörd av David Batra och grät så mycket till Mia och Klara att jag genast hoppade vidare till Videokväll hos Luuk när Mia Skäringer var gäst. Hon är grym.

Andra halvan av nu aktuelle Fredrik Skavlans sommarprat trollband mig. Han berättade sina föräldrars makalösa kärlekshistoria och avslöjade att det var förälskelsen till Maria Bonnevie som gjorde att han slutade med Först & sist. Att han blivit kär i henne när hon var gäst i programmet och att han känt sig vansinnigt oprofessionell. För att förklara varför han ville lägga av provade han alla möjliga ursäkter. Att han hade tröttnat, ville utvecklas, att det var ett pressande jobb. Inget var sant. Leonard Cohen var gäst i Först & sist den veckan det blev officiellt att han skulle sluta, och när de småpratade innan programmet ville Cohen veta varför.
- Du vet, man börjar bli gammal, sa Skavlan och skruvade på sig.
Den slitne, 73-årige Cohen bligade på honom under lugg och sa med sin karakteristiska stämma:
- Yeah. You're a wreck.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig ang sommarpratarna. Man känner verkligen igen sig hos vissa. Har både skrattat och blivit berörd.

Trevligt att du tittade in hos mig förresten. Du är välkommen tillbaka :).

Anonym sa...

Hejsan! Jag hoppas att allt är bra.

Bli gärna medlem på denna länken och sammla snabbt, enkelt ihop poäng där du sedan kan byta mot presentkort. Allt kan du göra gratis om du så vill, och hur bra skulle inte det vara? Jag har redan fått hem 3 presentkort, komigång du också och få hem dina presentkort snabbt! Lycka till.

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=42475

Anonym sa...

Mikael Tornvings sommarprat är också riktigt bra.