söndag, januari 25, 2009

Jam session med ABBA

ABBA fick ett lifetime achievement-pris på Rockbjörnengalan och halva gruppen gladde publiken genom att dyka upp.

Veckans arkivklipp kommer i gruppens anda från 1978 när ABBA, Olivia Newton-John och Andy Gibb jammade tillsammans i nåt TV-program. Klippet börjar med en presentation av Olivia, sen improviserar de fram lite Beach Boys, Frida sjunger opera, gänget skojar med Andy Gibb - allt mycket avslappnat och uppsluppet, som om publiken består av gamla kompisar och TV-kamerorna alls inte är där. Något bisarrt.Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt/bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Tidigare har jag bjudit på sånt som Magnus Samuelsson chockar TV-team, Hugh Laurie loves Steffi Graf, Mel Gibson i Rederiet, Ekström och rymdblomman, och Knesset - Vi är världen.

6 kommentarer:

Aronson sa...

Åh, underbart! Vilken skatt du har hittat! Och vilken humor alla har. Och som sagt, väldigt avslappnat...

Jag blir helt varm och lycklig. Jag är ju både ABBA-fan och gammal Olivia-fan...

=D

Sara Ödmark sa...

Och alla är så unga och snygga också.

Marie sa...

Abba var mina stora idler när jag växte upp. Hur många gånger har jag inte sjungit med hopprepet som mikrofon till deras låtar :-). Skulle alltid vara Agneta.

Tack för kommentaren hos mig.

Undrar, hur gör man för att lägga upp ett videoklipp utan att länka texten utan att som du få bilden och bara klicka på?

Må gott.

Sara Ödmark sa...

Istället för att klistra in webbadressen finns det en kod för att bädda in, eller "embed" ett videoklipp direkt i bloggen. Inbäddningskoden hittar du under webbaddressen i rutan till höger om klippet (på Youtube).

Harriet sa...

Unikt och kul och smått nostalgiskt också faktiskt!

Harriet sa...

Unikt, kul och smått nostalgiskt faktiskt!