söndag, februari 08, 2009

Ur Melodifestivalarkivet

Om du läste tidningar som OKEJ under sent åttiotal och tidigt nittiotal minns du förmodligen Don & Angelique. Kärleksparet var en våt dröm för dåtidens skvallerpress med sitt stormiga förhållande som innehöll offentliga fisteloperationer och mordhot bland annat. Angelique Widengren var med i Sound of Music tillsammans med Nanne och Peter Grönvall och de medverkade i Melodifestivalen två år i rad, först 1986 med Eldorado och sen 1987 med Alexandra:Don Bennechi var aldrig med i Melodifestivalen, men det hindrade honom inte från att sjunga in en italiensk version av Jan Johansens vinnarlåt Se på mig:Don har på 2000-talet försökt sig på en comeback med bland annat ett framträdande i Förkväll 2007. Du hittar hans hemsida här. (Besök på egen risk).

Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt/bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Tidigare har jag visat exempelvis Mel Gibson i Rederiet, Ekström och rymdblomman, Jack Black i backspegeln, Knesset - Vi är världen och Depeche Mode - The final countdown.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är lite kul, för jag har för mig att han uttalade sitt efternamn "Benetji", alltså med tje-ljud. På italienska innebär ett h efter c att ljudet blir hårt, alltså skulle det om det vore ett riktigt italienskt namn uttalas "Benecki".

Sara Ödmark sa...

Han heter egentligen Dan Benchetrit, eller hette från början, och jag tror inte han är italiensk på en fläck.