torsdag, juni 07, 2007

Povel Ramel 1922-2007

Fina, fina Povel.
Jag har letat med ljus och lykta efter en scen som jag skulle vilja visa för er till Povels minne, men jag har ingen lycka med mig.
Det är i alla fall en sketch som jag tror är hämtad ur föreställningen Tingel Tangel på Tyrol från 1989. Om jag minns rätt är det Povel Ramel, Hasse Alfredsson, Johan Ulveson och Margaretha Krook (ingen dålig ensemble!) som alla har olika typer av lyten/extrema drag.
Povel har ett abnormt stort arsle, Hasse Alfredsson gigantiska öron, Johan Ulveson är brandrödhårig och har utstående tänder och Margaretha Krook har ett jättenäsa. De fyra sitter i sketchen runt ett bord och försöker undvika att nämna varandras komplexområden, men självklart lyckas de inte prata om något annat än detta. Hysteriskt roligt.

Någon som känner igen det? Den som lägger ut det på Youtube får en cyberpuss.
Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: