lördag, februari 09, 2008

Melodisportivalen

Stor TV-helg för sport- och schlagerfantaster. Skidskytte-VM dundrar igång, och likaså musikspektaklet Melodifestivalen. Sport och schlager kanske inte är den mest logiska kombination man kan tänka sig, men faktum är att det passar mig alldeles utmärkt. Skidskytte kan vara världens bästa TV-sport.

Vad gäller Melodifestivalen så tycker jag den första deltävlingen är den mest ointressanta, sett till tävlingsbidragen. Däremot ska det bli oerhört spännande att se vad favoriterna Luuk, bebis-Björn och övriga gänget hittar på med inramningen.

Proffsiga Amy Diamond kommer att gå vidare, sen får det gå hur det vill bara jag slipper se allt för mycket av Christer Sjögren. Burr.

Mer läsning: SVT:s officiella Melodifestivalsida, Allt om barn intervjuar Amy, DN betygsätter bidragen, Schlagerprofilerna bloggladdar, Aftonbladets Markus Larsson filosoferar.
Andra bloggar om: , , , , , , , , .

8 kommentarer:

Fredrik Westerlund sa...

"Skidskytte kan vara världens bästa TV-sport."

Ja, om det inte vore för 1) skidåkningen och 2) skyttet... Men sure, som en sport för atleter som varken är tillräckligt duktiga på skidåkning eller skytte är den riktigt sympatisk. Titta på baseboll i stället ;)

"... bebis-Björn ..."

Hahaha, så träffande! Jag tror att jag ska börja att kalla honom det.

Sara Ödmark sa...

Ba, vem bryr sig om hur bra dom är på skidåkning eller skytte? Det är kombinationen som räknas.
Däremot väntar jag fortfarande på att sporten backskytte ska slå igenom. Alltså kombinationen backhoppning+skytte. Vore spännande.

När jag säger bebis-Björn gör jag det för övrigt med största respekt och beundran. :)

Fredrik Westerlund sa...

Nordisk kombination finns ju redan, men det är förstås inte alls lika roligt. Kan man tänka sig att en backhoppar och en annan skjuter? Då kan jag tänka mig att titta.

Sara Ödmark sa...

Nordisk kombination är verkligen gräsligt. Tycker alltid lika synd om de där spinkiga valparna som flåsar sig fram i skidspåret.

Nä, det måste vara den som hoppar som skjuter. Jag tänkte mig mer lerduvevarianten, hopparen hojtar nånstans i slutet av backen, duvan skjuts iväg och sen gäller det att träffa (duvan helst) i luften innan man visar upp en snygg landning.

Fredrik Westerlund sa...

Jag tror att det är för svårt, inte särskilt tittar vänligt och dessutom utan tydlig relevans mellan hopp och skytte.

Kan man inte istället tänka sig att den nedre delen av backen täcks med ballonger tillräckligt stora för att vara direkt livsfarliga att försöka landa ett par backhoppningsskidor på? Hopparen/skytten har då till uppgift att hoppa både högt och långt, i luften bedöma var han kommer att landa, hinna skjuta sönder tillräckligt många balonger för att skapa ett tillräckligt stort hål att landa i och sedan landa säkert i det hålet.

Fredrik Westerlund sa...

(Rättstavar du inte mina kommentarer innan du publicerar dem? Jag trodde att det var därför du modererar.)

Sara Ödmark sa...

Freddi, vilken hjärna du har. Färgglatt, sportsligt och livsfarligt, precis som jag vill ha det.

Sara Ödmark sa...

Sorry, här får man stå för sina misstag. Modererar gör jag så jag kan peta in några extra stavfel hos andra ibland. Ingen får ju skriva bättre än jag.