torsdag, februari 19, 2009

Här är ett nytt liv

Nu är det klart att SVT gör Här är ditt liv med Ingvar Oldsberg. Jag skrev om planerna - och det historiska programformatet - redan i oktober, här är ett utdrag:

Redan i fjol gick Ingvar Oldsberg ut och sa att han var sugen på att leda en ny omgång av serien. SVT i Malmö kontrade med att erbjuda Anne Lundberg programledarrollen, men vem det nu än blir som axlar Lasse Holmqvists mantel så blir det inga inspelningar förrän tidigast nästa år.
[...]
Här chockas Muhammad Ali så att han nästan vänder och går i dörren, här överraskas en sval Phil Collins av några gatumusikanter och här börjar fotbollsstjärnan Ian Wright gråta hysteriskt vid blotta åsynen av programledare Michael Aspel och hans röda bok.

Det hela började som ett radioprogram i USA 1948 och har sedan dess sänts i tusentals upplagor i flera länder. 1954 var det Helan och Halvans tur att bli lurade in i vad som skulle bli parets enda framträdande i amerikansk TV. Något som inte uppskattades till fullo. Så här sa Stan Laurel efteråt: "[Oliver Hardy] and I were always planning to do something on TV. But we never dreamed that we would make our television debut on an unrehearsed network program... I was damned if I was going to put on a free show for them".

Läs hela inlägget och se fler klipp här.
Mer om nyheten hos SVT, SvD, AB och DN bland andra.
Det här innebär också att Oldsberg slutar i På Spåret, vilket förstås får Aftonbladet att skrika ut att han blivit "petad". Det är möjligt att Björn Hellberg känner sig petad, men Oldsberg har som sagt försökt lobba in Här är ditt liv länge.

11 kommentarer:

L sa...

Kul, men synd att han slutar på På spåret. Vem ska fylla den rollen liksom?

Anonym sa...

Annika Lantz? Det vore skitkul.

Sara Ödmark sa...

Jag tycker Oldsberg känns lite tråkig i Här är ditt liv. För lik Lasse, för konventionell. Det är klart, han är ett proffs, det blir knappast dåligt, men jag hade lika gärna sett att han fortsatte med På Spåret och någon annan tog HÄDL.

Men det måste vara nån gemytlig, i HÄDL alltså. Helhjärtlig och glad.

Anonym sa...

HÄDL låter som ett tyskt, dyrt byggvaruhus.

- Snygga klinkers, HÄDL eller?
- Jepp.
- Stekare.

Sara Ödmark sa...

Hahaha! Så sant.

Annika Lantz vore kul i På Spåret, men kanske behövs det nån med mer tyngd? En traditionalist, bildad, På Spåret-trogen. Kanske en tidigare vinnare? Inte Hoa-Hoa, det orkar jag inte, men någon av de andra. Stefan Holm vore en grym bisittare, samma sportnörd/siffersavant som Hellberg.

Anonym sa...

Sven Melander?
Cecilia Hagen?? Kanske som par?
Eller ett annnat par (p´allvar*s*)
Johan Wester & Anne Lundberg

Sara Ödmark sa...

Lotta Bromé och Stefan Holm?

Anonym sa...

Men är inte Annika mer bildad, eller kanske snarare intellektuell än vad hon ger sken av? Fast idén med att låta sådana som har tävlat leda serien är inte så dum. Då får Bromé min röst, hon är ju ändå på väg att bli oantastligt folkkär också. Klarar att tända ljuset på julafton och så vidare.

Sara Ödmark sa...

Jag menade inte att Annika faller på sin bildning, men mer på tonen. Hon är lite för cool, vass, raljant. Och lite för ...neurotisk. På Spåret-stolen behöver en lugn och trygg person. Eller?

Anonym sa...

Det kan jag hålla med om, förutsatt att Oldsberg har monopol på hur programledarskapet ska gestaltas. Jag skriver under på att På spåret ska ha det lugn som Oldsberg förmedlar.

Då blir det Bromé. Jag ringer Hamilton.

Sara Ödmark sa...

Alltså, vi ska ju komma ihåg att ingen kan ersätta Oldsberg bara sådär. Det är klart att det måste bli ett nytt program, med en ny ton, i och med en ny programledare.
Men det finns väl ändå nån sorts "På Spåret-känsla" som de borde vilja bevara.