lördag, juni 13, 2009

Brad Pitt som Mikael Blomkvist

Quentin Tarantino och Brad Pitt vill göra en amerikansk variant av "Män som hatar kvinnor". Låter det för bra för att vara sant? Ja, det är det förmodligen också. Men ryktet har florerat ett tag, baserat på den här artikeln i Times Online.

“We are inundated with requests for permission to make plays and cartoon strips out of Millennium,” they said. “Quentin Tarantino and Brad Pitt would like to buy the rights for a remake of the film. We want her opinion.”

"They" syftar på Larssons far och bror, "her" på änkan Gabrielsson. Reservationerna är förstås många, och Tarantinos och Pitts eventuella intresse betyder nödvändigtvis inte att de också skulle vara aktuella som regissör och skådespelare, men visst vore det en ganska häftig tanke?

Variety skriver också om uttalandet, men hittar inget som bekräftar:
"According to Tarantino's rep, he's never heard of the project in connection with Tarantino, who has never mentioned it."

Nä. Sannolikheten för en Mikael Blomkvist i Brad Pitts gestalt (och en Lisbeth/Angelina? Hon har spelat hacker förut...) är väl inte alltför stor. Kanske ska vi vara glada för det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är en riktigt ksss idé tycker jag.

Sara Ödmark sa...

Brangelina är för gamla för att ta sig an Blomkvist/Salander, så jag tror väl inte det skulle vara ett alternativ. Men det vore spännande att se vad Tarantino skulle göra med projektet.

Mia sa...

I alla fall för en Brad i Blomkvist roll! Trevligt trevligt... Angelina är den snyggaste skådisen jag vet och hon är otroligt duktig, men jag har svårt att se henne i rollen som Lisbeth, just pga hennes ålder.... Ska nog googla lite på det... Spännande med Tarantino som regissör vore det iaf!