onsdag, juni 03, 2009

Nu är det sommar på riktigt

Så. Idag presenterades sommarpratarna, med sedvanlig pompa och ståt. Jag råkade komma över lite inside-information tidigt i år men har inte avslöjat nåt eftersom jag är så snäll och duktig. (Jag vet för övrigt en grej om På Spåret som skulle orsaka en hel del rabalder och strul för produktionen om det kom ut men jag säger inget för jag är så grymt bra på att hålla hemlisar.)

Hur som helst, de här tänker jag lyssna på i första hand i sommar:

Juni:

22 › Hanna Hellquist
25 › Malin Åkerman
29 › Hans Alfredson

Juli:

3 › Cecilia Frode
4 › Lena Philipson
5 › Herman Lindqvist
7 › Nour El-Refai
8 › Roger Wallis
16 › Ann Heberlein
17 › Elizabeth Gummesson
18 › Kristian Luuk
19 › Per Olov Enquist
21 › Johan Lindeberg
23 › Malin Sävstam
25 › Morgan Alling
26 › Ola Salo
27 › Petra Mede
28 › Arash Labaf
30 › Laleh Pourkarim
31 › Peter Englund

Augusti:

1 › Alex Schulman
7 › Jörn Donner
8 › Bodil Malmsten
9 › Anders Lundin
10 › Nahid Persson Sarvestani
12 › Frida Hyvönen
13 › Günter Graffenberger
15 › Jan Guillou

Jag får små rysningar längs ryggraden av tanken på att Hasse Alfredson sommarpratar exakt på klockslaget 50 år efter att kompanjonen Tage Danielsons programidé premiärsändes. Den 29 juni 1959 kl 13.00 sändes det allra första "Sommar", på Tages initiativ.

6 kommentarer:

linlasj sa...

Ska vinka åt Tage när jag åker förbi honom i morgon. :-) Gunnar Svensson sade alltid något till honom när han passerade statyn.

Ser fram emot sommarprogrammen. De är mysiga. Planerar ibland långa bilfärder så jag kan höra dem.

Idén som Tage hade var lysande. Men det var just så han var, lysande. Det är inte många idéer som överlever 50 års-strecket. Det tror jag inte, inte i mediavärlden.

Guuuuuuuuuud så spännande det ska bli att få höra vad du visste om På Spåret innan alla andra visste. Sådant är roligt. Varför är faschinerande.

Anonym sa...

Äntligen blir det Sommar i Frankrike !
Bodil Malmsten har blivit min favorit efter att ha läst hennes bok om priset pâ vatten i Breetagne och blogg Tänk att vi har sâ mycket gemensamt utan att känna varandre Men kommer man, som vi, till en liten by i Frankrike utan att känna en kotte, kan reaktionerna bli märkvärdiga, när de bubblar upp frân botten.
Cecilia Frode i Mäklarna är en spännande person. Undrar om hon är likadan i det privata :) :)
Jättefina gäster som vanligt.

Merci beaucoup pour toujours être là, varje dag, när jag öppnar datamaskinen !

Sara Ödmark sa...

sLars: Åh, vinka åt mig med!

anonym: Oui, c'est vrai! J'adore Bodil Malmsten.
Merci!

linlasj sa...

Mötte Bodil Malmsten en gång i Stockholm, för många år sedan, men hon bodde i Frankrike då. Finistére. Mötet var kort, det var i parkeringshuset vid stureplan.

Jag studsade till lite och sa:
"Du är bra du!".
Hon tittade på mig, log och sa:
"Det är nog du med".

linlasj sa...

Och ja...jag ska vinka åt dig med. Klart jag ska.

Sara Ödmark sa...

Vilken fin historia!