tisdag, juli 17, 2007

Möte med en smörja

TV4 plus har bjudit på en del kvalitets-TV under sin relativt korta levnadstid. Mysserier som Ally McBeal och Judging Amy, vass talkshow med Conan O'Brien och intressant sport till exempel.
Men kanalen prånglar också ut oförskämt mycket dynga. I den senare kategorin hittar vi kvällens spektakel Möte med en ande (Dead Famous) till exempel.
Ett brittiskt program där Gail Porter och spökjägaren Chris Fleming reser runt och "undersöker kändisarnas liv efter döden". Det handlar om kändisar som Buddy Holly, John Wayne och Bette Davis. Spökjägarna besöker platser där stjärnorna brukade hålla till "och pratar med dem som har upplevt andarnas närvaro."
Ikväll är det dags för John Lennon.

Är det bara jag som tycker att programidén skulle fungera alldeles utmärkt utan hela andegrejen? Åka runt till mytomspunna gamla kändisars favoritplatser, prata med folk om deras minnen och samla in anekdoter från stjärnans många eftermiddagar på puben eller vilket ställe det nu handlar om.
Att komma hem till Crazy Daisy och höra hur otäckt det är när superkändisen rumsterar om på vinden kan jag klara mig utan.

Här kan du se en intervju med Chris Fleming där han bland annat berättar att han känner skillnad på kvinnliga och manliga andar ungefär som våra smaklökar känner skillnad på banan och kaffe. Han berättar också om den häftigaste spökupplevelse han hade under inspelningen av Dead Famous och beklagar att kameran förstås inte var på just då.

Möte med en ande, TV4 plus, tisdagar 20.00.

2 kommentarer:

Lupo Manaro sa...

Har ingen tv hemma, men då jag var hos mamma på födelsedags-middag sist råkade vi zappa över till det där programmet. Tror vi alla blev helt fascinerade av hur otroligt fånigt det var. I just detta program var det Frank Sinatras ande som skulle kontaktas, men istället fick de tag i (påstod mediumet i alla fall) Sammy Davis jr!
Är på jobbet nu, men jag får väl kolla in youtube-intervjuen sen och se om Chris kan övertyga mig nåt mera där.

Jag är väl iofs inte helt stängd inför teorier om det så kallade "övernaturliga" (kaosteorier och slumpmagi är fascinerande) men såna där tv-program är oftast bara sensationslystna och löjliga...

Sara Ödmark sa...

hanna: Jag tror inte att Chris övertygar dig särskilt mycket...

Jag är inte heller helt stängd, försöker ha nån sorts grundläggande öppenhetsprincip, men ska nån övertyga mig om att de träffat John Lennons ande så krävs det nog en helvetes massa mer än det där.