fredag, juli 13, 2007

Vem är din favoritskurk på TV?

Vem är den ondaste karaktären, den illvilligaste skurken, den skönaste Bad Guy-typen i en TV-serie? Det undrar jag och tänker därför genomföra en ovetenskaplig marknadsundersökning (eller "poll" om vi nu vill vara lite internationella). Pollen hittar du, förutom i björken (förlåt, det har varit en lång dag) även ute i högerspalten. Svara, bitte!

Detta är för övrigt ett ganska slumpmässigt urval, tio skummisar av olika valörer. Du som har en helt annan favorit får gärna protestera i kommentatorsfältet. Du får rösta på flera om du har svårt att bestämma dig.

Andra bloggar om: , ,

6 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Falconetti!

Lotten Bergman sa...

Jag måste ju visa upp honom! Länk:

Falconetti var vidrig i "De fattiga och de rika" ('Rich Man, Poor Man', 1977) som gick på tv med Nick Nolte i ena huvudrollen och träige Peter Strauss i den andra.

Anonym sa...

Herr Flick.

batti sa...

Severus Snape aka Alan Rickman är bra, men jag tror att den största bad guy:en faktiskt är en bad gal.

Nurse Mildred Ratched spelad av Louise Fletcher. Herregud vad man vill döda henne. (Gökboet för er som inte vet vem det är :-) )

Anonym sa...

När jag ser listan tänker jag - ondast eller bäst? Typ illvilligast eller farligast... lite olika saker där där.

Min vinnare blir i alla fall Stewie.

Sara Ödmark sa...

kajen: Mmm, jag vet, det är vääääldigt ospecificerade kriterier för vem som är "bäst". Först tänkte jag gå helt och hållet på ondast, men det kändes ganska godtyckligt och lite småtråkigt det med. Så nu blev det det mer luddiga begreppet "favorit" istället, så får alla lägga in sin egen värdering i vad det kan tänkas betyda.