söndag, maj 24, 2009

Glenn Killing och Roxette

Antingen är Henrik Schyffert väldigt folklig eller så är min bekantskapskrets en homogen grupp mediefolk med liknande ålder och intressen. (Det måste vara det förstnämnda, det måste det. Jag har ett sååå varierat umgänge.) Det surrades hur som helst så vilt igår kväll om "The 90's - Ett försvarstal" som SVT sände att man kunde tro att vi var tillbaka i "Varuhusets" TV-dagar. Men så var det ju en direktsändning också, vilket var ett oväntat, modigt och klokt beslut. Det finns något kittlande i en direktsändning.

Idag är det däremot söndag och arkivklippsdag, och om jag inte redan visat er det här fantastiska klippet så hade det suttit som gjutet. Alla som var nåt på 90-talet är med i det där klippet. Nästan. Nu blir det en sketch från Glenn Killing i Manegen i stället; Glenn Killing intervjuar Roxette och sjunger How Do You Do:


Jag har skrivit mer om Henrik Schyffert här.

UPPDATERING: Schyffert har nu själv lagt ut det underbara slutbildspelet till allmän beskådan. Känner du igen alla? Titta här:Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt/bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Tidigare har jag visat sånt som Mel Gibson i Rederiet, Ekström och rymdblomman, Jack Black i backspegeln, Knesset - Vi är världen, Nostalgiluckan och Depeche Mode - The final countdown.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Slutfilmen redan uppe...

http://www.youtube.com/watch?v=E2rfxYDYPOY

Sara Ödmark sa...

Jäklar vad bra! Tack! När jag såg den live första gången var det det enda jag tänkte, hoppas nån lägger upp den på nätet så man kan pausa och kolla på bilderna ordentligt...

Lotten Bergman sa...

Råkade trilla in på Åke Catos reaktion:

--->Åke Catos blogg.

kanin sa...

Undrar om Åke såg samma föreställning som jag. Och om han gjorde det, undrar jag om han såg HELA. För i så fall borde han ha insett att det hela inte handlade om att driva med gamla stötar - Schyffert konstaterade ju att han själv har hamnat där nu! - utan något helt annat.

Allt fick liksom sin förklaring. Tyckte jag.

linlasj sa...

Det var himla bra. Mycket bra.

Tänkte skriva till honom och säga just det. Men det var lite torrt på något vis. Hoppas man träffar honom någon gång.

Det var en upplevelse att se.

Lotten Bergman sa...

Jag håller med, Kanin!