onsdag, maj 06, 2009

Jag läser, alltså finns jag

Nu är jag en biblioteksmänniska igen. Jag gick dit häromdagen, irrade runt lite på måfå och kom ut med en Kerstin Thorvall, en Stig Larsson och fyra Oscar Wilde. Jag har också gått med i boktipset.se för att få inspiration (en bra sajt som dock lider av lite barnsjukdomar). Hjälp mig nu: Vad borde jag läsa? Tipsa gärna om klassiker eller halvgamla böcker (de nyaste brukar försvinna så fort från biblioteken).
Den senaste bok jag läste var Kicki & Lasse av Peter Kihlgård, en bok som jag tyckte mycket om.

11 kommentarer:

Unknown sa...

Rosamond Lehman - vid Gud rekommenderar jag henne.
Marguerite Duras.
Mare Kandre
H P Lovecraft
Le Clézio

Till exempel... :D

Annika sa...

Margaret Atwood, kattöga och rövarbruden är de bästa.

Nemo sa...

Upptäckten av himlen - Harry Mulich.

Finns nog bara på bibliotek just nu.

Fantastisk bok - säger min käresta.

Skall läsa den i sommar

Sara Ödmark sa...

O, vad bra, tack tack!

Nemo sa...

Mer om Upptäckten av himlen:

http://dagensbok.com/2004/08/04/harry-mulisch-upptackten-av-himlen/

Emil sa...

Halvgammalt och halvnytt i en fin kombo får man om man läser Söderbergs Doktor Glas och sedan Benkes Gregorius (jag föredrar för övrigt den senare, riktigt snyggt gjord på flera sätt).

Soraya sa...

Mitt tips om du behöver komma igång med läsningen igen är att starta med något lättare som du börjar sluka där på plats i bibblan.
För mig som fullständigt älskar att försvinna in i andra universum genom att läsa, men som också hamnar i väldigt långa lässvackor så funkar det alltid att återgå till barndomens favoritförfattare. Funkar alltid som en liten kickstart in i vanan att vända blad istället för att zappa kanaler.
En favorit som jag var tvungen att läsa ut när jag var på biblioteket (alltså jag kunde inte resa mig förrän jag hade läst ut) var Roald Dahls Hustrubytet.
Överlag så är jag ett stort fan av hans vuxenböcker/novellsamlingar.

Ola Claesson sa...

Joyce Carol Oates, en samtida mästare. Testa med något lätt och jobba dig uppåt.

Tommy sa...

"Exodus" eller "Mila 18" av Leon Uris!

Nonsensakuten sa...

Norske Jan Kjaerstad är bra men lite pretentiös, Vindens Skugga av Zafon är ju en riktigt god sak...Elisabeth Kostovas Historikern (om Dracula) är spännande eller varför inte Hotel Pastis av Peter Mayle (en sk feel good-bok)

Sara Ödmark sa...

Jag har så belästa läsare!