fredag, maj 22, 2009

Schyfferts försvarstal eller fin Ferrell-film

I morgon lördag håller Henrik Schyffert avskedsföreställning av "The 90's - ett försvarstal" på Cirkus i Stockholm. SVT direktsänder med start 21.00. Läs mer här. Jag recenserade aldrig showen när jag såg den för ett bra tag sen, men jag minns den som en fin, avskalad och nostalgisk föreställning. Det är svårt att inte bli imponerad av någon som kan stå rätt upp och ner och prata i två timmar utan att det blir ointressant.

Det jag minns starkast var nog Schyfferts självkritik mot Killinggängets totala avsaknad av kommentarer kring 90-talets stridigheter på Balkan. Förklaringen låg i revolten mot föräldragenerationens politiska humor, men så här i efterhand ser han det som oförlåtligt.

Den som är trött på Schyffert ser med fördel den fantastiskt fina Will Ferrell-filmen "Stranger than fiction" på TV4 21.25 istället. Jag recenserar den här.

8 kommentarer:

Nemo sa...

Direktsändning utan reklam vs. Film med massa avbrott.

Will Ferell får hamna i DVD-recordern och klippas ren från avbrott.

Tcck för tipsen!

Hanna Gustafsson sa...

"Det jag minns starkast var nog Schyfferts självkritik mot Killinggängets totala avsaknad av kommentarer kring 90-talets stridigheter på Balkan."

Jag med! Och tack för TV-tipset, det hade jag säkerligen missat annars.

Elin sa...

Åhh sitter just nu med TV-bilagan och kan inte bestämma mig.

Sara Ödmark sa...

Nemo: Låter som en klockren plan.

Sleepless: Varsågod!

Elin: Välj Schyffert, det är alltid nåt kittlande i att se en direktsändning. Men har du inte sett Stranger than fiction MÅSTE du se den nån annan gång.

Anders Sparring sa...

det jag minns starkast är Schyfferts absoluta närvaro och faktiskt värme. Jag såg föreställningen i december 2007 och var då 38, men den slungade mig in i en 40-års kris som inte gick över förrän i förra veckan, då jag verkligen fyllde 40. Lysande föreställning.

Sara Ödmark sa...

Jag ser den igen nu. Han är grym faktiskt.

Julia sa...

Å, Stranger than fiction, den borde man ta och se om någon dag.

Sara Ödmark sa...

Ja, gör't! En riktig mysfilm.