fredag, augusti 24, 2007

Dr. Quinn - men sen då?

Dr. Quinn, Medicine Woman sändes i USA 1993-1998.

Jane Seymour (eller Joyce Penelope Wilhelmina Frankenburg som hon egentligen heter) var Bondbruden som snabbt blev "Dr. Mike" med TV-tittarna. Hon har nu hunnit bli 56 år, varit gift fyra gånger och fött fyra barn. Hon har hoppat in i serier som Smallville, Law & Order: Special Victims Unit, How I Met Your Mother och Justice.
Hon spelade också Christopher Walkens fru i Wedding Crashers.
En gång i tiden lånade hon ut sitt hus till The Cure och Radiohead för skivinspelningar. (Wild Mood Swings respektive OK Computer). Förutom skådespeleriet är hon författare, konstnär och har en egen kollektion textilier bland annat.

Hans första roll var i Star Trek IV: The Voyage Home, men det var som den hete indiankompisen Byron Sully han slog igenom på allvar. Joe Lando heter han och har sen dess tagit det relativt lugnt med skådespelarkarriären. Han producerade och spelade i Higher Ground och har även setts i Summerland, Wildfire och Missing. Joe är tio år yngre än Jane Seymour, men förutom att de spelade älskande i TV-rutan hade de även en verklig romans, om än flyktig, enligt rykten. Han är numera gift och har fyra barn, det senaste föddes för bara en månad sen.

Barnen i Dr. Quinn-familjen spelades av Chad Allen, Erika Flores/Jessica Bowman och Shawn Toovey. Chad Allen, som spelade Matthew Cooper, hamnade i skvaller-hetluften mitt under serien när en man sålde bilder till tidningarna på dem båda kyssandes i en pool. 2001 prydde Chad omslaget till gaytidningen The Advocate och han har sen dess varit aktiv förespråkare för diverse HBT-frågor. På senare år har han gästspelat bland annat i NYPD Blue, Cold Case, Charmed och Criminal Minds.
I övrigt kan noteras att Jessica Bowman hade en roll i Jean-Claude-rullen Derailed 2002, Erika Flores dök upp i ett avsnitt av CSI:Miami och att Shawn Toovey har vuxit till sig.

Tidigare "men sen då?": Ensamma hemma, MacGyver, The Wonder Years och Alf.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant inlägg, men korrläs innan du postar! ;)

Sara Ödmark sa...

Jag hittar bara ett "hon" som saknades, ändrat nu. Tack för påpekandet! Men klockan är mycket nu, så hojta om det var några fler språkfel.

Anonym sa...

Svar till Saom: Det var kanske lite tidigt att skaffa en höstdesign. Vi har haft de senaste dagarna ett underbart väder. Solen har skinit och det har varit varmt. Men jag tycker ändå att det har varit lite höst i luften. Särskilt har det känts så på kvällarna.

Anonym sa...

Jag har faktiskt funderat en del på Sally de senaste dagarna och undrat vad som hände med honom. Tack för uppdateringen! Frågan kvarstår dock, har han klippt av sig håret?

Anonym sa...

saom, nej det var bara några stycken! Men jag är så känslig :/ Jobbar på det.

Anonym sa...

Gäsp...nu ska jag sova. Men tack för denna uppdatering!

Hanna sa...

"Shawn Toovey har vuxit till sig."
Haha, tillsammans med bilderna på honom var det en klockren kommentar, underbart :)