tisdag, mars 17, 2009

Den dagen när jag föddes

Vilken låt låg etta när du föddes, och säger den något om dig? Det undrar Ulrika Good via Silverfisken. Det bloggade jag faktiskt om redan i januari 2007, men eftersom det blev ett så roligt svar berättar jag det gärna igen.

På listorna i USA låg nämligen "Celebration" med Kool & The Gang etta - och på listorna i England hittade man "Woman" med John Lennon i topp.

Det är väl ganska uppenbart vad det säger om mig. Celebrate the woman!

Här kan du kolla vilken låt som spelades när du föddes, och vill du veta mer kan du klicka dig hit också, där du kan se vem som var på omslaget av Time och Rolling Stone den dagen du föddes - bland annat.

9 kommentarer:

Frau Anna sa...

Sjukt kul! Jag hade Temptations-låten Just my imagination. Min mamma berättade att i ögonblicket när jag föddes sjöng Agnetha Fältskog på radion, som Maria i Jesus Christ Superstar. Jag föddes på långfredagen nämligen.

Sara Ödmark sa...

Ah, långfredagen, dagen för långt och utdraget lidande... Passande för din mamma. :)

Anonym sa...

Min är "Up Where We Belong" by Joe Cocker & Jennifer Warnes.

Så... inte särskilt passande alls. =)

Sara Ödmark sa...

Jag äääälskar Up Where We Belong!

Ola Claesson sa...

How Deep Is Your Love av Bee Gees. Förvisso gillar jag deras sextiotal bättre än deras sjuttiotal, men just den där är en guilty pleasure. Falsett regerar.

Sara Ödmark sa...

Just flerfalsett i stämsång är det alldeles för lite av nu för tiden.

Anonym sa...

"Mrs Robinson" och "Young girl"... Lite som en motsägelse i sig, liksom.

Hur får man ihop det då? En tant i en ung flickas kropp. Eller var det tvärtom?.... Ung och till synes oskyldig eller äldre och depraverat listig. Det är frågan.

För övrigt hur kul som helst att kolla! :)

Sara Ödmark sa...

Vilken rolig tillfällighet! Ta det bästa från båda är mitt råd. Du är ung och spänstig och erfaren och vis, samtidigt. Det passar ju jättebra in på dig!

Anonym sa...

Och att du föddes 1980...