onsdag, mars 11, 2009

Hans Olsson och tårarna

Dagens mest rörande TV-ögonblick kom från ett lite oväntat håll.

Den alpina åkaren Hans Olsson skrällde med en tredjeplats i världscuppremiären i november. Förväntningarna på honom höjdes rejält, men efter det har han radat upp misslyckanden. Han har kört ur, kraschat, skadat sig, varit många sekunder efter de bästa och blivit kallad feg och mesig. På VM blev han 33:a och var bedrövad. "Jag skäms, man borde inte få representera sitt land när man är så här usel" sa han efteråt.
Idag var det sista chansen den här säsongen. Världscuptävlingar på hemmaplan. Och han gör det, han lyckas, han kommer trea. Det är svensk historia, den andra pallplatsen i ett världscupstörtlopp för herrar. Den andra pallplatsen i ett världscupstörtlopp för Hans Olsson.

De topp tre ställer upp sig för sedvanlig fotografering, sedan vill SVT:s reporter ställa några frågor. "Jag har gått igenom mycket tufft..." börjar Hans Olsson. Sedan brister det och han bara gråter. Reportern väntar tålmodigt men Hans Olsson bara gråter. Hon ställer en ny fråga och han försöker verkligen svara, men det går inte. Han bara gråter. "Ursäkta" säger han och gnuggar sig i ögonen. "Ursäkta".
Efter några frågor som inte fått annat svar än Hans Olssons tårar bryter de intervjun och går till André och Pernilla i studion istället.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om alla pr-konsulter förstod att det bara är "pah rikti" som funkar hela vägen.

Donny H sa...

Va sött.

Sara Ödmark sa...

Bisonfredrik: I hear ya!

Donny: Ja, lite.

Anonym sa...

Jag försöker tänka mig in i den stackars journalistens huvud.

Hon klappar honom i alla fall. Jag undrar om han fick en kram sen. Det hoppas jag lite att han fick.