måndag, mars 09, 2009

Wipeout och Herngren - en superhit

Kanal 5:s nya satsning Wipeout gjorde knallsuccé och klockade in på 925 000 tittare efter första programmet. Jag såg själv premiären, trots att jag i förväg inte kände något som helst sug efter ännu ett c-kändisar-leker-och-blir-kladdiga/smutsiga/blöta/slagna/utklädda-i-ett-förnedringssubstitut-till-Gladiatorerna-program, och jag kan summera framgången i två punkter:

1. Felix Herngren. Jag har aldrig hört honom så rolig förut. Den knastertorra, smyghätska tonen i hans kommenterande passade klockrent in i det lätt hysteriska tävlingsupplägget.

2. Hederlig gammal slapstickhumor. Ja, det är roligt att se en kaxig muskelputte få en stång inkörd i magen. De där banorna är för övrigt inte tagna från vilken lekplats som helst, det är riktigt grymma grejer de brottas med.

Läs mer hos Resumé.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad lustigt att du gillar Herngren och jag inte. Jag brukar tycka att allt du skriver är en mer välskriven version av vad jag själv vill säga.
Men ibland måste man väl ha olika åsikter också, I presume :)

Sara Ödmark sa...

Oj, vad väldigt snällt sagt! Nu blev jag glad. Även om vi inte håller med varandra. :)
Sofia Wistam har däremot en hopplös roll i det där programmet.

linlasj sa...

Jag vet inte jag...sådan där trillaomkullhumor finns det för mycket av.

Jag mår bara illa av att de måste slå sig, och reklamen på stan antyder ju att det är liksom lite meningen.

Sara Ödmark sa...

Precis min första tanke också. Men när jag väl såg programmet tyckte jag det var lite mer åt atleter-kämpar-mot-extrema-fysiska-påfrestningar-hållet än slappa-exhibitionister-får-en-käftsmäll-och-blir-utskrattade-hållet.

Fiffi sa...

Jag antar att du inte spelat Buzz frågespel. Hade du gjort det och hört Felix Herngren tjäbbla timme ut och timme in, på samma sätt som i Wipeout, så hade du tyckt annorlunda.
Jag lovar ;D

Anonym sa...

Hej, 1985.

Sara Ödmark sa...

fiffi: Haha! Det tror jag säkert. Jag kanske ska tillägga att jag aldrig tyckt att Felix Herngren varit särskilt rolig. Jag har inte gillat nån av hans tidigare figurer och hade därför väldigt låga förväntningar.

nonsensakuten: Ja, eller hur. Gladiatorerna! Vilken nostalgi.

Anonym sa...

Nja...mer Oss skojare emellan med Oldsberg och kändisar i vuxenblöjor...

Anonym sa...

80-talets Wipeout:
http://www.youtube.com/watch?v=78LcmsSntjc