lördag, mars 14, 2009

Ingen vinnare i Melodifestivalen

Jag försöker rangordna finalbidragen inför kvällen. Det är rätt svårt, jag ändrar mig hela tiden. Det finns ingen självklar vinnare i år. Ingen personlig favorit, ingen med segerchans i Europa. Nu ändrar jag mig hur som helst inte mer, jag nöjer mig med att konstatera att jag inte skulle gråta om det slutade så här i kväll:

1. EMD
2. Måns
3. Sarah Dawn Finer
4. Agnes
5. Alcazar
6. Malena
7. HEAT
8. Emilia
9. af Ugglas
10. Sofia
11. Molly

Känns konstigt med EMD i topp. Men nu blev det så. Molly är det här årets Tommy Nilsson. Hon sjunger fint, melodin är egentligen rätt söt, men texten. Texten. Herregud. Det borde vara spöstraff på att använda ord som "stjärnorna", "gudarna" och "änglarna" i samma refräng. Mer om spektaklet kan du se och läsa här, här eller här exempelvis.

Uppdatering: Hur många tror på "Skandal: Folk kunde inte komma fram och rösta"-artiklar imorgon? Eller "Slopa juryn"-artiklar eftersom jurygrupperna och folket inte var överens? Jag kan rasa lite redan nu för övrigt: Är det inte pissigt att man får fortsätta telefonrösta efter att juryerna sagt sitt? Det är klart att tvåan och trean gynnas av det.
Juryn, röstningen, kompisröster och lite annat skrev jag om redan i fjol under rubriken Lägg ner juryn - och andra tankar.

4 kommentarer:

Tommy sa...

Personligen tror jag att Malena och Caroline hamnar längre upp i tabellen! Sedan kvittar det vem som vinner ärligt sagt eftersom min favorit Rigo &The Topaz Sound feat. Red Fox inte längre är med.

Sara Ödmark sa...

Det tror jag också. Listan är som sagt vad jag vill och inte vad jag tror. Det är ovanligt spännande i år måste jag säga, första gången på flera år som fyra-fem bidrag har vinstchans. Jag tror det kommer att skilja väldigt mycket både mellan jurygrupperna och mellan juryn och tittarna.

Pierre sa...

Malena vinner! Men jag blir lite skraj när du har E.M.D som etta. Trodde bara de hade tonårsfans. ;-)

Sara Ödmark sa...

Jag tyckte också att det var märkligt att EMD hamnade etta. Jag hade helt enkelt ingen klar favorit.