måndag, mars 23, 2009

Mohikanen var med i Ebba och Didrik

Kände du igen mohikanryssen som sjöng Tingeling i Melodifestivalen men visste inte riktigt var du skulle placera honom? I så fall är du som jag. Tur då att sluga 90-talskännare som Orchidpussy-Elin finns som kan leda oss på rätt spår.

Mohikanryssen heter nämligen Michael Lindgren och är medlem i humorgruppen Grotesco. Han är skådespelare och spelade bland annat Nico i filmen Darling - men vi är nog många som främst känner igen honom från Ebba och Didrik. Han har nu hunnit bli 31 år, men nog är dragen desamma: Det är ju Mårten!

Ni minns väl Mårten, den dryga, snygga, ensamma killen som hade mångdubbelt fler leksaker än vänner. Här är ett klipp ur serien där Mårten visar upp sin häftiga krigsdator för Ebba:

4 kommentarer:

Elin J sa...

Slug var ordet, sa Bull=) Nej,det känns jävligt bra att jag hade rätt, för ingen polare fattade vadfan jag pratade om. Kan anisktigenkänning vara en superkraft? I såna fall är det nog min.

m sa...

underbart att du reder ut det här. jag har funderat och funderat och funderat. min tanke var att jag kände igen honom från låg/mellanstadiet. och det var ju rätt :) skönt att kunna släppa det där nu

Ina sa...

Ja men MÅRTEN! Det är klart att det är Mårten! Det är så otroligt märkligt det där när man känner igen någon och inte kan placera dem riktigt. Som när jag såg Christian Bale som 11 åring i Mio min Mio förra året. Eller när Madeleine Zima dök upp som boxande lolita i Californication och jag inte för mitt liv fattade var jag kände igen henne ifrån innan jag kopplade att hon spelat den lilla flickan i The Nanny.

/ Ina från tvgalen.com

Anonym sa...

Det ÄR ju Fredrik Wikingsson! Eller?