måndag, april 02, 2007

Sportlåtar

Jag gjorde ett P3-program en gång i tiden som hade ett stående inslag med sportlåtar. Vi spelade alla sorter, galna, fina, pinsamma och ännu mer pinsamma sportlåtar. Min favorit var den hambodoftande "VM i orientering" från 1989, en pärla som jag inte hittat sen dess (och som vi bara kunde låta ligga på nätet i 30 dagar av upphovsrättsskäl) och som jag därför tyvärr inte kan låta er ta del av. En annan goding är "Pingis är toppen" från 1976 med den sköna catchfrasen "Pingis är toppen, häftig som popen"... (Hör en snutt här)

Jag har tänkt skriva en lång utläggning nån gång om denna fantastiska musikgenre, men nöjer mig idag med att länka till två aktuella melodier - MODO såklart och den gamla klassikern Modo vårt hjärtelag.

Har du några egna favoriter?
Läs mer och lyssna hos Sunkit och Sportmusik.

5 kommentarer:

Fröken Nina sa...

Grattis till finalspel! Mutter ifrån Jönköping...

Anonym sa...

Jag vet att jag borde skrolla ner och skriva under det rätta inlägget men jag är för mycket uppe i varv just nu. Länken med en massa tv-serier som du bloggade om tidigare....TACK för den! Nu är mitt sociala liv över. Har precis sett första avsnittet av "Heroes" och känner mig helt hög. :) All min vakna tid kommer nu gå åt till att plöja igenom de resterande 17 avsnitten. Blanda "De drabbade", "Lost" och det mesta av David Lynch så uppstår min nya favoritserie. Har du kollat in den själv?

Anonym sa...

Å, det finns ju så många svängiga sportlåtar. Jag spelar innebandy och har hört en hel del klubblåtar av varierande kvalité genom åren. Det bästa är alla härliga/dåliga rim som man knåpat ihop i verserna. Annars älskar jag Nu tar vi dom (VM, nu är det hoeckeyfeber...) från hockey-VM 1989. Och Ciao, ciao Italia.

Mattias sa...

"Björklöven, ja det är vårat gäng". hemskt fint. reklamfilmen med flickor som älskar björlöven går att se här, bäst från 02:10 och framåt. ;)

Gustav sa...

Sportlåtar ja, man kan inte riktigt bedöma dem på samma sätt som man gör med annan sorts av musik.
Vi är röde, Vi är vite med danska fotbollslandslaget är en stor favorit. En stor favorit.

Sen har vi nån gammal dänga som Pia Sundhage sjunger i "Vi är tjejer vi är bäst - så se upp nu öst och väst"
Mycket underhållande.

Sen mer på min lokala nivå så finns Tonix - FF till tusen. Låter ungefär som att en cirkus har kommit till stan.

Märker att jag är uppväxt i södra Sverige - bara fotbollslåtar...