onsdag, april 23, 2008

Kobra gör Fotbollskväll - Fotbollskväll gör Kobra

Halv tio på måndagkvällar sänds Kobra i SVT1 och Fotbollskväll i SVT2. Kobra, ett smart och genomarbetat kulturprogram, Fotbollskväll - well som det låter - en kväll om fotboll. Matchreferat och analyser. Två program med trogen publik, två program som väl aldrig riktigt konkurrerat om exakt samma tittare.
Men vad händer om de båda redaktionerna byter program med varandra? Vad händer om sportens Mats Nyström leder Kobra och kulturens Kristofer Lundström leder Fotbollskväll? Spännande tanke som någon på SVT fått den briljanta idén att göra till verklighet.

Jo, du läste rätt. Måndagen den femte maj kommer Kobra att vara Kobra och Fotbollskväll Fotbollskväll, men ändå tvärtom.
- Vi vill undersöka vad som händer med ett program om man byter hjärnor men behåller kostymen, om fotbollsjournalister angriper kulturens värld med sina vinklar och vice versa, säger Mathias Engstrand, projektledare Fotbollskväll och Clara Mannheimer, projektledare Kobra i ett pressmeddelande.

I love it!
Och vilka möjligheter detta öppnar för andra utbyten. Tänk att slå på TV:n klockan åtta ikväll och se Uppdrag Granskning göra trädgårdsdesign i Söderläge. Eller om man tänker lite längre, låta Extreme Home Makeover-gänget ta sig an Plus, Insider göra Bolibompa eller få Adaktusson att göra Frusna män söker kärlek.
Vilka samarbeten skulle du vilja se?

SVT1 måndag 5 maj kl. 21: 30 Kobra
SVT2 måndag 5 maj kl. 21: 30 Fotbollskväll

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tacka gudarna för SVT Play. Man vill ju gärna se -båda- programmen.

Grymt häftig idé för övrigt.

Anonym sa...

Roligt med folk som tänker till. Kobra är det enda program som jag tycker motiverar tv-licenspengarna. Samtidigt är jag nästan aggressivt ointresserad av fotboll, men kommer nu självklart att titta på båda Fotbollskvällarna med glädje.

Anonym sa...

Kommer säkert bli en lika stor succé som Nudlar och nollåttor.

Elina sa...

hahaha vilken torr och rolig kommentar :) men jag gillar idén skarpt och hoppas allt kommer i play. särskilt som tv-sporten och kobra är mina favoriter..!

en liten parentes bara. kan man se doreen 21.30 som en inledning på detta dubblande..? bolibompa tog liksom över carin 21.30. isf är jag inte odelat positiv längre ;)