fredag, april 18, 2008

Saxad skåpmat

Är det fler än jag som sett den där "400 personer hejar på ett slumpvis utvalt knattelag"-gruppen på Facebook? Den som syftar till att få ihop ett jättegäng som ska gå på en knattematch och stödja det ena laget? Den har numera ynglat av sig och finns i flera varianter. Den ursprungliga gruppen har hur som helst gjort verklighet av sin plan. Med flaggor och tifon och allt. Snacka om nutidsfenomen. Det hade aldrig gått innan Facebook.
Här ser ni hur det gick.

Jag har länge tänkt skriva något om musikalavsnitt i TV-serier, men lyckas aldrig eftersom det känns så stort och ogreppbart. (Tipsa mig gärna om din favorit). Varje TV-serie med självaktning verkar nämligen lägga in en musikalspecial nu för tiden. Scrubs är ett exempel, och här framför Zach Braff och Donald Faison låten "Guy Love" ur musikalen, live på Jimmy Kimmel Show:Om en månad sker ett stycke TV-historia när SVT och Kanal 5 synkar sina tablåer. Det handlar om dubbelavsnittet som förenar och samtidigt splittrar CSI och Brottskod: Försvunnen. Historien sänds lördag 17 maj och börjar klockan 21.00 i CSI i Kanal 5, och slutar klockan 22.00 i SVT1 i Brottskod: Försvunnen. Mordgåtan är inspirerad av en verklig händelse.

Dessutom: Nu vet vi vad den nya Arkiv X-filmen ska heta.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Blåbär är sååå himla gott =D men älskar mest körsbär. Vilken frukt eller bär gillar du mest?

Anonym sa...

Härligt att du hittat till min blogg. Jag är dock besviken på att du bara såg halva eftersom att det var slutet som var coooolast i hela klippet:)


Med tanke på ditt inlägg, jag hatar i regel alla musikinslag i serier. Det blir oftast så onödig slöseri av tid. Speciellt när Simpsons börjar med sånt. Däremot är alla musikinslag som South Parkgänget gör - genialiskt. Lustigt att du tagit upp Scrubs, jag nämnde det i detta inlägg : http://fegon.blogg.se/1202071654_manl.html

Det är allt bra vackert:)

Sara Ödmark sa...

sara: Blåbär är nog topp tre i alla fall. Bigarråer kanske. Hallon är gott också. Och passionsfrukt.

fegon: Fan, jag kanske måste titta ändå då. Men det var så plågsamt! :)

Per sa...

Ang Ariv-X
"om kampen mellan tro och vetenskap,"

Oj oj, nån som läst Koden en gång för mycket. Varning för vanlig amerikansk smet mao. Hoppas filmen är bra i övrigt då. Jag har saknat arkivet ett tag nu.

Anonym sa...

Oh, du måste ta med Buffy-avsnittet Once more, with feeling. Musikal man inte glömmer.

Sen har jag för mig att sjukhusdramat Chicago Hope hade ett musikalavsnitt när en av läkarna låg i koma.

Hilsen från Anna

Sara Ödmark sa...

Buffy-avsnittet är förstås en klassiker. Och när du säger det så har jag nog sett det där Chicago Hope-avsnittet! Fast jag hade nog glömt det, så tack för påminnelsen.

Aronson sa...

Varför synkar de sina serier? Jag förstod inte kopplingen...

Sara Ödmark sa...

aronson: Alltså, kanal 5 kör ju vanligen CSI och SVT kör Brottskod: försvunnen. Men det finns ett dubbelavsnitt som är en så kallad "crossover" mellan serierna - alltså att de går in i varann och huvudpersonerna i serierna jobbar tillsammans för att lösa en viss gåta/mordfall.

Och då har SVT och kanal 5 sett till att när de ska sända just det avsnittet, så sänds första delen i den ena kanalen och direkt efter sänds den andra delen i den andra kanalen.
Hm, jag är kanske fortfarande lite otydlig, men jag hoppas det klarnade lite.

Anonym sa...

Buffy-musikalen är ett måste. det känns som att det är den som har startat trenden som alla försöker ta efter..

Technicolor sa...

Angående Once More, With Feeling kan jag påpeka att Joss Whedon skrivit musiken och skådisarna sjunger själva. Guldstjärna

Däremot fanns det också ett skitskumt musikalavsnitt i Xena och ryktesvis även ett i hyperpräktiga 7th Heaven.